Cannelonit
12 cannelloniputkea
500 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
TÄYTE
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa ja pippuria
Suussa sulavat cannellonit vievät makumatkalle Italiaan! Cannelloni on lasagnen serkku, jossa täyte laitetaan pastaputkien sisään.
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja valmista jauhelihakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla sekä haluamillasi yrteillä (esim. oregano, rosmariini, basilika).
2. Laita täytettä canneloniputkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai lusikalla. Täytä kaikki putket ja lado ne sitä mukaan uunivuoalle.
3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska. Kuorruta juustoraasteella. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin kultainen.
Cannelloni on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista ruoista. Tämä täytetty pastaruokalaji tarjoaa herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan!
Vinkit täydellisen cannellonin valmistamiseen:
1. Valitse laadukkaat raaka-aineet: Käytä tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, kuten hyvää jauhelihaa, tuoreita yrttejä ja laadukasta pastaa, parhaan maun saavuttamiseksi.
2. Mausta huolellisesti: Mausteet, kuten valkosipuli, oregano ja basilika, tuovat ruokalajille syvyyttä ja aromia.
3. Täytä putket kunnolla: Varmista, että täytät cannellonit tasaisesti, jotta jokaisessa haukussa on riittävästi täytettä ja makua.