Caprese pasta
PASTA CAPRESE
400 g pastaa
3 kpl valkosipulinkynttä
1 pkt mozzarellaa
150 g kirsikkatomaatteja
basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä
FRITEERATTU BASILIKA
1 ruukku basilikaa
öljyä
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi vesi ja siirrä pastat kulhoon odottamaan.
2. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi ja paista ne runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Vähennä lämpöä ja jätä pannu matalalle lämmölle.
3. Lisää pastat valkosipulien joukkoon. Revi mozzarellaa ja lisää joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita ne joukkoon. Revi päälle tuoretta basilikaa, lorauta oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria maun mukaan.
4. Lämmitä öljy 160°C asteiseksi. Öljy on valmis, kun siihen upotettu lehti aiheuttaa kevyitä kuplia. Friteeraa basilikanlehdet, kunnes ne saavat kauniin värin. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan ja tarjoile ne pastan kanssa.