Carpaccio
400 g naudan sisäfileetä
sormisuolaa ja mustapippuria
tabascoa
limemehua
parmesaania
rucolaa
kapriksia
laadukasta oliiviöljyä
KASTIKE
2 rkl majoneesia
ripaus valkopippuria ja suolaa
1 tl worcesterkastiketta
tilkka maitoa
Carpaccio: hienostunut ja helppo alkuruoka. Carpaccion hienous piilee sen yksinkertaisuudessa ja näyttävyydessä. Tämä herkullinen annos sopii sekä alku- että pääruoaksi ja on helppo valmistaa.
1. Puhdista lihafileestä kalvot. Kääri liha kelmuun ja aseta se pakastimeen noin 30–60 minuutiksi. Kohmeinen liha on helpompi siivuttaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Poista kelmu ja siivuta liha terävällä veitsellä poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaleiden tulisi olla niin ohuita, että valo näkyy niiden läpi. Asettele viipaleet lautaselle tai isolle tarjoiluastialle.
3. Ripottele lihaviipaleiden päälle suolaa (noin yksi hyppysellinen per annos). Lisää rouhettua mustapippuria, muutama tippa Tabascoa ja hieman limemehua.
4. Vuole lihan päälle parmesaanilastuja, lisää kourallinen rucolaa ja muutama kapris. Viimeistele annos lorauttamalla päälle oliiviöljyä.