Carpaccio

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Carpaccio
4
20 min
Ainekset

400 g naudan sisäfileetä

sormisuolaa ja mustapippuria

tabascoa

limemehua

parmesaania

rucolaa

kapriksia

laadukasta oliiviöljyä

KASTIKE

2 rkl majoneesia

ripaus valkopippuria ja suolaa

1 tl worcesterkastiketta

tilkka maitoa

Valmistus

Carpaccio: hienostunut ja helppo alkuruoka. Carpaccion hienous piilee sen yksinkertaisuudessa ja näyttävyydessä. Tämä herkullinen annos sopii sekä alku- että pääruoaksi ja on helppo valmistaa.

1. Puhdista lihafileestä kalvot. Kääri liha kelmuun ja aseta se pakastimeen noin 30–60 minuutiksi. Kohmeinen liha on helpompi siivuttaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Poista kelmu ja siivuta liha terävällä veitsellä poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaleiden tulisi olla niin ohuita, että valo näkyy niiden läpi. Asettele viipaleet lautaselle tai isolle tarjoiluastialle.

3. Ripottele lihaviipaleiden päälle suolaa (noin yksi hyppysellinen per annos). Lisää rouhettua mustapippuria, muutama tippa Tabascoa ja hieman limemehua.

4. Vuole lihan päälle parmesaanilastuja, lisää kourallinen rucolaa ja muutama kapris. Viimeistele annos lorauttamalla päälle oliiviöljyä.

Usein kysyttyä:
Nauti herkullisesta carpaccio-reseptistä, jossa riimihärkä yhdistyy raikkaisiin lisukkeisiin. Kokeile nyt!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?