Focaccia

annosmäärä
1
valmistusaika
45 min
Löydä täydellinen focaccia-resepti, joka opastaa pehmeän ja rapean italialaisen leivän valmistamisessa. Nauti herkullisesta!

Focaccia: Italialaisen leivän taika

Focaccia on klassinen italialainen leipä, joka on tunnettu pehmeästä ja ilmavasta rakenteestaan. Tämä monipuolinen leipä sopii niin arki- kuin juhlahetkiin, ja sen voi räätälöidä omien makumieltymysten mukaan käyttämällä erilaisia yrttejä ja mausteita. Focaccia resepti on helppo, mutta lopputulos on aina vaikuttava. Alkuperäiseltään Liguriasta kotoisin oleva focaccia on valloittanut maailman herkullisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Vaikka resepti vaikuttaa helpolta, täydellisen focaccian tekeminen vaatii tarkkuutta ja oikeiden ainesosien valintaa.

Focaccia resepti: Ainekset ja valmistus

Focaccia resepti alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla. Tarvitset vehnäjauhoja, oliiviöljyä, vettä, hiivaa ja suolaa. Tuore hiiva on erityisen tärkeä, sillä se takaa leivän pehmeän ja ilmavan rakenteen. Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään veteen ja anna sen aktivoitua. Lisää joukkoon jauhot ja suola, ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileä ja yhtenäinen. Anna taikinan kohota rauhassa – tämä vaihe on ratkaisevan tärkeä, sillä se vaikuttaa leivän ilmavuuteen.

Kun taikina on kohonnut, levitä se öljytylle pellille ja painele sormillasi pieniä kuoppia taikinaan. Tämä antaa focaccialle sen tunnusomaisen ulkonäön. Lisää pinnalle esimerkiksi rosmariinia, valkosipulia tai muita suosikkimausteitasi. Paista focacciaa uunissa, kunnes se on kullanruskea ja rapea pinnalta, mutta pehmeä sisältä. Näin syntyy täydellinen focaccia resepti, joka on valmis nautittavaksi.

Focaccia ohje: Vinkkejä onnistumiseen

On olemassa muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua onnistumaan focaccia reseptin kanssa. Ensinnäkin, älä kiirehdi taikinan kohotusta. Anna sille riittävästi aikaa, jotta se saavuttaa optimaalisen koostumuksen. Laadukas oliiviöljy on myös avainasemassa, sillä se tuo leipään autenttisen italialaisen maun. Kun painelet taikinaan kuoppia, varmista, että öljy pääsee imeytymään syvälle – tämä tekee leivästä erityisen mehevän. Uunin lämpötila on myös tärkeä: liian matala lämpötila voi tehdä leivästä sitkeän, kun taas liian korkea lämpö voi polttaa pinnan ennen kuin sisus on kypsä.

Focaccia tarjoiluehdotuksia

Focaccia resepti tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luoda herkullisia annoksia. Se sopii erinomaisesti antipasto-lautaselle juustojen, oliivien ja leikkeleiden kanssa. Voit myös käyttää focacciaa täydentävänä lisänä keittojen tai salaattien kanssa. Yksinkertaisimmillaan focaccia on täydellinen dipattavana oliiviöljyn ja balsamicon kera. Jos haluat kokeilla jotain uutta, leikkaa focaccia puoliksi ja täytä se esimerkiksi mozzarellalla ja tomaatilla – näin saat herkullisen sandwich-tyylisen annoksen. Focaccia ohje tarjoaa inspiraatiota jokaiselle ruoanystävälle!

Focaccia
1
45 min
Ainekset

3 dl vettä
25g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja


PINNALLE
kirsikkatomaatteja
oliiveja
rosmariinia
merisuolaa
reilusti oliiviöljyä

Valmistus

Focaccia – ihana naposteltava, sisältä pehmeä ja ulkopuolelta rapea. Focaccian päälle voi laittaa oikeastaan mitä vaan täytteitä! Me suosittelemme tomaattia, oliivia ja rosmariinia! Tässä reseptissä on erittäin tärkeää, että oliiviöljyä ei säästellä!

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.

2. Sekoita keskenään jauhot, suola ja sokeri. Lisää jauhoseosta vähitellen veteen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi jäädä hieman löysäksi.

3. Kaada valmis taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Jätä kohoamaan, mieluiten yön yli jääkaappiin.

4. Kohotuksen jälkeen kaada taikina öljyttyyn uunivuokaan ja painele sormilla pieniä kuoppia taikinaan. Lisää haluamasi täytteet päälle ja paista 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin ja rapean pinnan.

5. Kun otat leivän uunista, ripottele pinnalle vielä runsaasti oliiviöljyä ja merisuolaa. Nauti!

Usein kysyttyä:
Löydä täydellinen focaccia-resepti, joka opastaa pehmeän ja rapean italialaisen leivän valmistamisessa. Nauti herkullisesta!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?