Kantarellirisotto

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Valmista herkullinen kantarelli paistaminen risotto tuoreista kantarelleista ja valkoviinistä helposti ja nopeasti.

Kantarellirisoton valmistusohje

Kantarellirisotto on täydellinen syksyinen herkku, joka yhdistää metsän aromit ja italialaisen keittiön perinteet. Tuoreet kantarellit antavat risotolle rikkaan maun ja maukkaan tekstuurin, joka sopii erinomaisesti valkoviinin kanssa. Kantarellien paistaminen on tärkeä vaihe, sillä se vahvistaa sienten luontaisia makuja. Risoton valmistuksessa tarvitset arborio-riisiä, sipulia, valkosipulia, kasvislientä ja parmesaania. Valkoviini lisätään risottoon, jotta se tuo annokseen raikkautta ja tasapainottaa kermaisuutta.

Kantarellirisotto
4
35 min
Ainekset

1 l kanalientä
500 g kantarelleja
300 g porsaan savukylkeä
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
3 timjaminoksaa
200 g parmesaaniraastetta
50 g voita
2 tl suolaa
mustapippuria

Valmistus

1. Lämmitä kanaliemi kattilassa, jotta se on käyttövalmiina myöhempää käyttöä varten.

2. Puhdista ja paloittele kantarelllit. Leikkaa porsaan savukylki pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä, lihaa ja sipuleita noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Kun sipuli on hieman kullankeltainen, lisää pannulle risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Kun riisit ovat läpikuultavia, kaada valkoviini joukkoon ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää pannulle raastettu timjami.

3. Lisää kanalientä risottoon vähitellen, sekoittaen jatkuvasti, kunnes riisi on melkein kypsää. Risoton koostumus on oikea, kun se on löysähkö eikä pidä muotoaan. Lisää risottoon voi ja raastettu parmesaani, jotta saat kermaisen koostumuksen. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Usein kysyttyä:
Valmista herkullinen kantarelli paistaminen risotto tuoreista kantarelleista ja valkoviinistä helposti ja nopeasti.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?