Kesäkurpitsabruschetta

annosmäärä
8
valmistusaika
10 min
Nauti paistetut kesäkurpitsat herkullisessa bruschetta-reseptissä, joka yhdistää vuohenjuuston ja maukkaat täytteet!

Miksi paistetut kesäkurpitsat ovat niin suosittuja?

Paistetut kesäkurpitsat ovat erinomainen valinta niiden monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Kesäkurpitsaviipaleet uunissa ovat erityisen suosittuja, koska ne ovat nopea ja terveellinen lisuke tai jopa itsenäinen pääruoka. Kesäkurpitsa on vähäkalorinen ja runsas vitamiineja sekä kivennäisaineita sisältävä vihannes, joka sopii erinomaisesti kevyisiin aterioihin. Uunissa paistaminen tuo esiin kesäkurpitsan luonnollisen makeuden ja tekee siitä herkullisen vaihtoehdon niin arkiruoille kuin juhlavammillekin tarjoiluille.

Kuinka valmistaa täydelliset kesäkurpitsaviipaleet uunissa?

Kesäkurpitsaviipaleet uunissa ovat helppo valmistaa, ja tulos on aina varmasti herkullinen. Aloita leikkaamalla kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivellä niiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella tai muilla suosikkimausteillasi. Paista uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita. Kääntele viipaleita puolivälissä, jotta ne saavat tasaisen kypsyyden. Tällä menetelmällä saat aikaan täydelliset paistetut kesäkurpitsat, jotka säilyttävät raikkauden ja herkullisuuden.

Inspiroivia reseptivaihtoehtoja kesäkurpitsaviipaleille

Kesäkurpitsaviipaleet uunissa tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia erilaisiin ruokayhdistelmiin. Kokeile esimerkiksi parmesaanilla ja korppujauhoilla gratinoituja viipaleita, jotka antavat rapean pinnan. Jos haluat raikkaan maun, mausta kesäkurpitsaviipaleet sitruunan kuorella ja tillillä. Voimakkaammista mausteista pitävät voivat lisätä chiliä tai cayennepippuria. Paistetut kesäkurpitsat sopivat myös erinomaisesti kasvispatoihin tai uunivuokaruoille, joissa ne toimivat sekä makua että rakennetta lisäävinä aineksina. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä omat suosikkisi!

Vinkkejä täydellisten paistettujen kesäkurpitsien tekemiseen

Jotta kesäkurpitsaviipaleet uunissa onnistuvat täydellisesti, on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä. Valitse tuore ja kiinteä kesäkurpitsa, jolla on sileä kuori. Mausteiden käyttö on tärkeää, sillä kesäkurpitsa on luonteeltaan mieto, joten mausteet korostavat sen makua. Älä käytä liian korkeaa lämpötilaa, koska se voi kuivattaa viipaleet. Jos haluat lisää rapeutta, ripottele viipaleiden päälle korppujauhoja ennen paistamista. Näillä vinkeillä saat aina täydelliset paistetut kesäkurpitsat, jotka ovat sekä näyttäviä että herkullisia.

Kesäkurpitsabruschetta
8
10 min
Ainekset

Kesäkurpitsa-vuohenjuusto-bruschetta
1/2 maalaisleipä tai juurileipä
200 g kesäkurpitsaa (pieniä jos löytyy)
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 tl timjamia
sitruunanmehua
120 g pehmeää vuohenjuustoa
pestoa
Aprikoosi-sieni-bruschetta
1/2 maalaisleipä tai juurileipä
1 sipuli 200 g sieniä
(esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)
100 g kuivattuja aprikooseja
2 rkl voita
80 g mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
1 maalaisleipä tai juureen leivottu leipä
oliiviöljyä
lehtipersiljaa

Valmistus

Bruschetta eli italialainen alkuruoka. Paahdetun leivän voi täyttää kevyesti tai vähän täyteläisemmin, päätä mielesi mukaan!

**Kesäkurpitsa-vuohenjuusto-bruschetta** 1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen (kiertoilma 210 astetta).

2. Pese kesäkurpitsa ja kuori siitä ohuita viipaleita kuorimaveitsellä.

3. Lämmitä oliiviöljy ja valkosipuli paistinpannussa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja paista hetki. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja sitruunanmehulla.

4. Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Levitä vuohenjuusto paahdetuille leipäviipaleille.

5. Laita päälle paistetut kesäkurpitsat ja ripottele päälle hieman pestoa. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

---

**Aprikoosi-sieni-bruschetta** 1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen (kiertoilma 210 astetta).

2. Hienonna sipulit. Putsaa ja hienonna sienet. Kuutioi aprikoosit.

3. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista, kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Leikkaa leipä viipaleiksi ja puolita ne. Paahda leipäviipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle hieman oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.

5. Koristele lehtipersiljalla.

6-8 annosta Resepti: Louise Mérus Kuva: Nadine Greeff

Nauti paistetut kesäkurpitsat herkullisessa bruschetta-reseptissä, joka yhdistää vuohenjuuston ja maukkaat täytteet!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?