Kesäkurpitsapasta

annosmäärä
4
valmistusaika
15 min
Kokeile helppoa kesäkurpitsapasta-reseptiä, joka on valmis vain 15 minuutissa tuoreiden yrttien ja sitruunan kera!

Kesäkurpitsapastan suosio

Kesäkurpitsapasta on noussut viime vuosina erityisen suosituksi terveellisenä vaihtoehtona perinteiselle pastalle. Kesäkurpitsa, joka tunnetaan myös nimellä zucchini, on kotoisin Keski-Amerikasta, mutta sen viljely on levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Kesäkurpitsapasta valmistetaan yleensä spiraalileikkurilla, joka muuntaa kesäkurpitsan ohueksi ja pastamaisiksi nauhoiksi. Tämä gluteeniton ja vähähiilihydraattinen vaihtoehto on saavuttanut suuren suosion erityisesti terveys- ja ruokavalioharrastajien keskuudessa. Kesäkurpitsapasta sopii erinomaisesti erilaisiin kastikkeisiin ja lisukkeisiin, mikä tekee siitä monipuolisen ja helppokäyttöisen ruokalajin.

Helppo kesäkurpitsapastaresepti

Kesäkurpitsapastan valmistaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tarvitset vain muutaman kesäkurpitsan, oliiviöljyä, valkosipulia sekä suolaa ja pippuria mausteeksi. Jos haluat tehdä ateriasta täyteläisemmän, voit lisätä esimerkiksi kanaa, tofua tai lempivihanneksiasi. Aloita pesemällä kesäkurpitsat ja leikkaamalla ne spiraaleiksi spiraalileikkurilla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää hienonnettu valkosipuli. Lisää kesäkurpitsapasta ja paista kevyesti muutaman minuutin ajan, kunnes se on pehmeää mutta vielä rapeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrtillä, kuten basilikalla tai persiljalla. Tarjoile kesäkurpitsapasta esimerkiksi tomaattikastikkeen tai peston kanssa.

Kesäkurpitsapastan terveyshyödyt

Kesäkurpitsapasta on erinomainen valinta terveelliseen ruokavalioon. Kesäkurpitsa on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti kuidun lisäksi C-vitamiinia, kaliumia ja antioksidantteja. Sen matala hiilihydraattipitoisuus tekee siitä ihanteellisen valinnan vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Lisäksi kesäkurpitsapasta on gluteeniton, mikä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon keliaakikoille ja gluteeniyliherkille. Kesäkurpitsapasta auttaa myös lisäämään päivittäistä vihannesannosta, mikä tukee kokonaisvaltaista terveyttä. Tämä kevyt ja ravitseva ruokalaji sopii erityisen hyvin painonhallinnan ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Kesäkurpitsapasta
4
15 min
Ainekset

1 iso tai kaksi pientä kesäkurpitsaa
150 g ricottajuustoa
150 g mascarponejuustoa
50 g raastettua parmesaanijuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu
nippu tuoretta basilikaa ja ruohosipulia
suolaa
mustapippuria


LISÄKSI:
fusillipastaa ja vähän pastan keitinvettä

Valmistus

Kesäkurpitsa ja tuoreet yrtit maustavat vihreän pastakastikkeen! Tämä nopea ja helppo kesäkurpitsapasta on täynnä tuoreita makuja. Tuoreet yrtit ja sitruuna antavat pastalle raikkaan sävyn.

1. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin kahtia ja poista siemenet keskeltä. Suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kesäkurpitsasuikaleita öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät hieman.

2. Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.

3. Lisää tehosekoittimeen ricottajuusto, mascarponejuusto, raastettu sitruunan kuori ja -mehu, tuoreet yrtit sekä mausteet. Sekoita tehosekoittimella, kunnes kastike on tasaista. Lisää kastikkeeseen hieman pastan keitinvetta, jotta se saa juoksevan koostumuksen. Sekoita kastike kesäkurpitsojen joukkoon pannulla.

4. Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoile koristeltuna tuoreilla yrteillä ja raastetulla parmesaanijuustolla.

Usein kysyttyä:
Kokeile helppoa kesäkurpitsapasta-reseptiä, joka on valmis vain 15 minuutissa tuoreiden yrttien ja sitruunan kera!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?