Kesäkurpitsapizza
Pohja:
50 g hiivaa
3 dl vettä
4 rkl meijerivoita
2 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
6 dl spelttisihtijauhoja
Täyte:
600 g zucchinia eli kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 tl suolaa
3 dl tomaattikastiketta
400 g tuorejuustoa
3 tl extra virgin oliiviöljyä
300 g mozzarellaraastetta
300 g pizzajuustoraastetta
tilliä koristeluun
Zucchinista eli kesäkurpitsasta saat herkullisen täytteen pizzan päälle!
1. Lämmitä uuni 250°C:een.
2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna sen liueta. Lisää muut taikinan ainekset ja ala vaivata taikinaa, kunnes siitä tulee pehmeä ja joustava. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne siivilään. Ripottele suolaa kesäkurpitsan päälle ja anna nesteen valua pois noin 10 minuutin ajan.
4. Kauli taikinasta neljä ohutta pizzapohjaa. Levitä tomaattikastike tasaisesti pohjien päälle. Järjestä valutetut kesäkurpitsaviipaleet tasaisesti tomaattikastikkeen päälle. Lisää paprikaviipaleet haluamallasi tavalla.
5. Sekoita tuorejuusto ja öljy keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää tämä seos pizzojen päälle pieninä nokareina. Ripottele lopuksi juustoraasteet pizzojen pinnalle.
6. Paista pizzoja uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto on sulanut.
Lisää lopuksi päälle tuoretta tilliä ja tarjoile pizzat heti.
Valmistusaika: 1h Annosmäärä: 4 pizzaa