Kurpitsapaistos

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Kurpitsapaistos
4
35 min
Ainekset

1 paketti tuorepastaa
ripaus parmesaanimurua
suolaa ja pippuria



Maustettu kurpitsa
100 g ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni myskikurpitsa



Piparjuurikerma
2 dl kermaa
1 dl kasvislientä
1 dl ricottaa
1 kananmuna
2 tl piparjuuritahnaa


Valmistus

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Valmistele kurpitsa: Sekoita kulhossa sokeri, chilijauhe ja oliiviöljy. Kuori myskikurpitsa ja pilko se kuutioiksi. Pyörittele kurpitsanpalat mausteseoksessa ja asettele ne uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Voitele lohkot lopuksi jäljellä olevalla mausteseoksella ja siirrä pelti odottamaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

3. Valmistele piparjuurikerma: Sekoita kerma, kasvisliemi, ricotta, kananmuna ja piparjuuritahna keskenään. Vatkaa seos voimakkaasti pallovatkaimella tai vispilällä, kunnes seos on tasainen.

4. Asettele kurpitsakuutiot syvään uunivuokaan ja levitä päälle tuorepasta. Kaada vuokaan piparjuurikerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää ja täyte on hyytynyt kevyesti. Paistos saa jäädä hieman nestemäiseksi, sillä se jähmettyy jäähtyessään.

Tarjoile kurpitsa-pastapaistos parmesaanimurun ja kevyen vihersalaatin kera.

Valmistusaika: 35 minuuttia
Annosmäärä: 4

Valmista herkullinen kurpitsapaistos 35 minuutissa! Tämä resepti yhdistää myskikurpitsan ja piparjuurikerman herkullisesti.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?