Kurpitsapasta
1 myskikurpitsa
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1-2 tl chilirouhetta
ripaus suolaa ja pippuria
2 dl ruokakermaa
300 g pastaa
nippu tuoretta salviaa
Syksyn kurpitsaherkku!
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kurpitsa kahtia, poista siemenet ja rihmat. Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi.
2. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet. Kastele kurpitsa ja valkosipuli reilulla oliiviöljyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilirouheella.
3. Paahda kurpitsaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Soseuta paahdetut kurpitsakuutiot ja valkosipuli sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta keitinvesi ja lisää pastan joukkoon kurpitsakastike. Sekoita hyvin.
5. Viimeistele annos salvialla. Voit käyttää tuoretta salviaa sellaisenaan tai paistaa salvialehdet rapeiksi paistinpannulla runsaassa öljyssä.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 1 tunti