Kurpitsapasta

annosmäärä
4
valmistusaika
60 min
Kurpitsapasta
4
60 min
Ainekset

1 myskikurpitsa


2 valkosipulinkynttä


loraus oliiviöljyä


1-2 tl chilirouhetta


ripaus suolaa ja pippuria


2 dl ruokakermaa


300 g pastaa


nippu tuoretta salviaa


Valmistus

Syksyn kurpitsaherkku!

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kurpitsa kahtia, poista siemenet ja rihmat. Kuori kurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi.

2. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet. Kastele kurpitsa ja valkosipuli reilulla oliiviöljyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilirouheella.

3. Paahda kurpitsaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Soseuta paahdetut kurpitsakuutiot ja valkosipuli sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta keitinvesi ja lisää pastan joukkoon kurpitsakastike. Sekoita hyvin.

5. Viimeistele annos salvialla. Voit käyttää tuoretta salviaa sellaisenaan tai paistaa salvialehdet rapeiksi paistinpannulla runsaassa öljyssä.

Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 1 tunti


Kokeile helppoa kurpitsapasta-reseptiä, joka yhdistää paahdetun kurpitsan ja valkosipulin täyteläisen makuun!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?