Italialainen makkarakeitto

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Italialainen makkarakeitto
4
35 min
Ainekset

1ps mangoldia
4 valkosipulinkynttä
2 isoa perunaa
1 sipuli
1 pkt salsiccia-raakamakkaraa
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
2 rkl öljyä
2 dl kermaa
1 tl kuivattua oreganoa
1/4 tl mustapippuria myllystä


LISÄKSI
4 viipaletta pekonia

Valmistus

Kermainen Zuppa Toscana, täynnä herkullista makkaraa, rapeaa pekonia ja perunoita kermaisessa liemessä!

1. Huuhtele ja hienonna mangoldit (mangoldi eli lehtijuurikas). Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.

3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.

4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta matalalla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit keiton pinnalle, ja tarjoile.

Usein kysyttyä:
Koe herkullinen makkarakeitto! Täydellinen talvikeitto, jossa on makkaraa, pekonia ja perunoita kermaisessa liemessä.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?