Italialainen munakoisovuoka

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Tee herkullinen melanzane alla Parmigiana! Yksinkertainen resepti ja vinkit, joilla saat täyteläisen makuelämyksen.

Melanzane: herkullinen munakoisovuoka

Melanzane, eli munakoisovuoka, on täydellinen yhdistelmä Välimeren makuja ja helppoa valmistusta. Tämä ruokalaji, joka tunnetaan myös nimellä melanzane alla parmigiana, sopii erinomaisesti kasvisruokien ystäville sekä niille, jotka etsivät kevyttä vaihtoehtoa perinteisille pastaruokille. Munakoiso tarjoaa pehmeän ja maukkaan pohjan, kun taas juustot, kuten mozzarella, täydentävät annoksen täyteläisellä rakenne- ja makuelämyksellä. Tämä yhdistelmä on todellinen herkku, joka vie mielikuvituksen matkalle Italiaan.

Melanzane alla parmigiana: helppo valmistus

Melanzane alla parmigiana eli munakoisovuoka on helppo valmistaa ja vaatii vain muutaman perusraaka-aineen. Aloita leikkaamalla munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja ripottele niiden päälle suolaa, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Paista munakoisoviipaleet pannulla tai grillillä, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Asettele munakoisokerrokset vuokaan ja lisää niiden väliin mozzarellaviipaleita, tomaattikastiketta sekä mausteita, kuten basilikaa ja oreganoa. Lopuksi paista vuoka uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pintaa koristelee herkullinen rapea kuori. Näin syntyy täydellinen melanzane alla parmigiana, joka on varmasti suosikki sekä perheessä että juhlissa.

Italialainen munakoisovuoka
4
45 min
Ainekset

2 isoa munakoisoa


TÄYTE
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl vegaanista parmesaaniraastetta
250 g vegaanista mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa

Valmistus

Nyt lähdetään Italian makumatkalle ja nautitaan paikallisen viinin kanssa Melanzane alla Parmigianaa eli italialaista munakoisoruokaa!

1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna niiden seistä noin 10 minuuttia. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla, sipaise pintaan öljyä ja paahda pannulla ruskehtaviksi.

3. Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

4. Laita uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.

5. Paista 200°C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista. Ripottele päälle juustoraastetta ja tuoretta basilikaa ja tarjoile kuumana.

Usein kysyttyä:
Tee herkullinen melanzane alla Parmigiana! Yksinkertainen resepti ja vinkit, joilla saat täyteläisen makuelämyksen.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?