Naanleipä
Naanleipä
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl kuivahiivaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
suolaa
Täytteet
½ purkkia ranskankermaa
½ broccoli tai parsakaali
50 g juustoraastetta
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmista taikina: Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja vaivaa taikinaa käsin noin viisi minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertaistunut. Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä ja asettele se leivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Pilko broccolit veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Levitä taikinan päälle ranskankerma tasaisesti. Asettele broccolit ranskankerman päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja juusto on saanut kauniin kullanruskean värin.
Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 tunti taikinan nostatukse
en Annosmäärä: 1 iso naanpizza