Nduja Pizza

annosmäärä
2
valmistusaika
40 min
Kokeile herkullista nduja pizzaa karamellisoidulla punasipulilla. Opi resepti ja valmistusohjeet helposti!

Nduja Pizza - Resepti: Täydelliset Ainekset

Nduja pizza on herkullinen herkku, joka vaatii huolellisen ainesosien valinnan. Reseptin onnistuminen alkaa laadukkaista raaka-aineista. Tarvitset pizzapohjan, nduja-makkaran, mozzarellajuuston, tomaattikastikkeen, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä. Pizzapohjan voit joko tehdä itse tai ostaa valmiin kaupasta. Mozzarellan kanssa kannattaa panostaa tuoreeseen ja laadukkaaseen juustoon. Nduja-makkara on tämän reseptin tähti, joten valitse erityisen hyvälaatuinen tuote. Jos haluat lisämaustetta, voit kokeilla karamellisoitua punasipulia, joka tuo mielenkiintoisen makuvivahteen.

Nduja Pizzan Valmistusohje

Aloita levittämällä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjan päälle, jättäen reunoille tilaa kohoamista varten. Lisää nduja-makkara pieninä paloina kastikkeen päälle. Ripottele mozzarellajuusto tasaisesti pizzan pinnalle. Jos haluat lisämaustetta, voit lisätä karamellisoitua punasipulia. Paista pizza esilämmitetyssä uunissa 250 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat kullanruskeat. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Vinkkejä Nduja Pizzan Täydellisyyteen

Jotta nduja pizzasta tulee täydellinen, on muutamia vinkkejä, joita kannattaa noudattaa. Ensinnäkin, anna pizzapohjan kohota riittävän kauan – tämä takaa kuohkean ja rapean pohjan. Käytä aina tuoreita aineksia, erityisesti basilikaa ja nduja-makkaraa. Jos haluat lisää makua, kokeile karamellisoitua punasipulia tai ripaus chiliä. Reseptiä voi myös muokata omien mieltymysten mukaan, esimerkiksi lisäämällä rucolaa tai artisokkaa. Muista, että nduja-makkara on jo itsessään voimakkaan makuinen, joten muut ainekset kannattaa valita sitä tukeviksi.

Nduja Pizzan Tarjoilu ja Yhdistelmät

Nduja pizzan tarjoilu on osa kokemusta. Leikkaa pizza annospaloiksi heti uunista otettaessa, jotta pohja pysyy rapeana. Voit tarjoilla pizzan yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä sen rinnalle raikkaan salaatin. Vihreä salaatti, jossa on sitruunaa ja oliiviöljyä, sopii erityisen hyvin nduja pizzan kanssa. Juomaksi suositellaan kevyttä punaviiniä tai olutta, jotka täydentävät pizzan voimakasta makumaailmaa. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, karamellisoitu punasipuli voi tuoda mielenkiintoisen lisän myös salaattiin.

Nduja Pizza
2
40 min
Ainekset

PIZZAPOHJA
1,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 prk pizzakastiketta
1 pkt nduja-makkaratahnaa
1 pkt mozzarellajuustoa
hunajalla karamellisoitu sipuli
1 ps emmental-juustoraastetta
basilikaa koristeluun
KARAMELLISOITU SIPULI
2 punasipulia
1 rkl hunajaa
voita paistamiseen

Valmistus

Makeus + tulisuus = täydellinen yhdistelmä. Tässä reseptissä pääosassa ovat mausteinen nduja-makkaratahna ja hunajalla karamellisoitu punasipuli! Katso myös valmistusvideo.

1. Valmista pizzapohja itse tai käytä valmista pohjaa. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Aloita karamellisoidun sipulin valmistus. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää sipulirenkaat. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes lisäät hunajan. Anna kypsyä rauhassa ja sekoittele silloin tällöin, kunnes sipuli on pehmeä ja väriltään tumma.

3. Viipaloi mozzarella ja nduja sopivan kokoisiksi paloiksi. Ndujan voimakkaan maun vuoksi pieni määrä riittää hyvin.

4. Levitä pizzapohjan päälle pizzakastike, nduja, karamellisoitu punasipuli, mozzarella ja tuore basilika. Lisää hieman juustoraastetta.

5. Paista pizza 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto sulaa.

6. Koristele valmis pizza tuoreella basilikalla ja tarjoile heti!

Valmistusaika: 40 minuuttia + pohjan valmistus Annosmäärä: 2 pizzaa tai yksi pellillinen


Kokeile herkullista nduja pizzaa karamellisoidulla punasipulilla. Opi resepti ja valmistusohjeet helposti!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?