Nougat-resepti

annosmäärä
12
valmistusaika
45 min
Kokeile tätä herkullista nougat reseptiä ja valmista nopeasti italialainen suklaakakku juhliin tai arkeen!

Italialaisen Suklaan Rikas Perinne

Italialainen suklaa on maailmanlaajuisesti tunnettu erinomaisten makujensa ja korkealaatuisten raaka-aineidensa ansiosta. Suklaanvalmistuksen juuret Italiassa ulottuvat 1600-luvulle, jolloin Torinosta kehittyi yksi Euroopan merkittävimmistä suklaakeskuksista. Italialaiset suklaanvalmistajat ovat aina keskittyneet perinteiden kunnioittamiseen ja innovatiivisuuteen, mikä näkyy suklaan täyteläisessä maussa ja pehmeässä rakenteessa. Laadukas italialainen suklaa on aina ollut ylpeyden aihe, ja sen valmistusprosessi on säilyttänyt alkuperäiset menetelmät vuosisatojen ajan.

Monipuoliset Italialaiset Suklaatyypit

Italialainen suklaa tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia makuelämyksiä. Yksi tunnetuimmista suklaatyypeistä on gianduja, joka yhdistää hasselpähkinöitä ja suklaata. Tämä herkku syntyi Napoléonin aikana, kun suklaan saatavuus oli niukkaa, ja pähkinöiden lisääminen oli luova ratkaisu. Toinen suosittu vaihtoehto on Modican suklaa, joka valmistetaan erityisellä kylmäprosessilla, säilyttäen raaka-aineiden alkuperäisen maun. Tämä suklaa on karkea ja sisältää usein sokerikiteitä, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Lisäksi italialaiset suklaatryffelit, jotka maustetaan likööreillä tai pähkinöillä, ovat herkkujen ystävien suosikkeja.

Italialaiset Suklaareseptit Kotikutoiseen Herkutteluun

Italialainen suklaa on keskeinen ainesosa monissa perinteisissä jälkiruoissa. Esimerkiksi tiramisu, jossa käytetään tummaa suklaata, saa täyteläisen ja syvän makunsa juuri laadukkaasta suklaasta. Toinen suosittu herkku on italialainen suklaakakku, joka yhdistää suklaan rikkaan maun ja pehmeän rakenteen. Cannolit, rapeat taikinakuoret täytettynä suklaatäytteellä, ovat myös italialaisen keittiön klassikko. Näiden herkkujen valmistaminen kotona on helppo tapa tuoda italialaisen suklaan makuja arkeen tai juhlaan. Kokeile esimerkiksi nougat reseptiä, joka yhdistää suklaan ja pähkinät täydelliseen makuyhdistelmään.

Suklaan ja Viinin Täydellinen Yhdistelmä

Italialainen suklaa sopii erinomaisesti viinin kanssa nautittavaksi. Tämä yhdistelmä on pitkän perinteen mukainen Italiassa, missä molemmat tuotteet valmistetaan intohimolla ja huolella. Tumma suklaa parhaiten yhdistyy voimakkaisiin punaviineihin, kuten Baroloon tai Amaroneen, jotka tasapainottavat suklaan intensiivistä makua. Maitosuklaa puolestaan sopii hedelmäisille ja kevyemmille viineille, kuten Moscato d’Astille. Oikein yhdistettynä suklaa ja viini tuovat esiin toistensa parhaat puolet, tarjoten täydellisen makuelämyksen. Tämä yhdistelmä on ihanteellinen illallisen päätteeksi tai rentouttavana iltahetkenä ystävien seurassa.

Italialainen suklaa on monipuolinen ja herkullinen, ja se sopii niin juhliin kuin arkeen. Kokeile nougat reseptiä tai tee oma italialainen suklaakakku tuodaksesi Italian makuja kotiisi!

Nougat-resepti
12
45 min
Ainekset

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
2 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
2 tl hunajaa
50 g vaahtokarkkeja
1 dl manteleita

Valmistus

Hei herkkusuut, tässä on uusi versio reseptistä!

1. Aloita sekoittamalla vehnäjauhot, kaakaojauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää seokseen mantelirouhe ja sokeri, ja sekoita hyvin. Toisessa kulhossa sekoita kananmunat, maito ja öljy. Yhdistä molemmat seokset ja anna kiehua noin 35 minuuttia, kunnes massa on kirkasta.

2. Sillä aikaa kun ensimmäinen seos kiehuu, kiehauta toisessa kattilassa kerma. Nosta kerma sivuun ja lisää joukkoon suklaa. Anna sulaa kevyesti sekoittaen.

3. Lisää ensimmäiseen kattilaan, jossa on kirkas massa, hunaja ja vaahtokarkit. Kuumenna seosta, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet.

4. Yhdistä kaikki kattiloista saadut ainekset keskenään ja lisää joukkoon manteleita. Sekoita hyvin. Kaada valmis seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja siirrä vuoka kylmään kovettumaan. Kun nougat on kovettunut, leikkaa siitä veitsellä haluamasi kokoisia paloja.

Valmistusaika: 45 min + jäähdytys
Annosmäärä: 10–12 palaa

Kokeile tätä herkullista nougat reseptiä ja valmista nopeasti italialainen suklaakakku juhliin tai arkeen!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?