Omenarisotto
1 sipuli
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
2 dl omenasosetta
100 g sinihomejuustomurua
50 g parmesaania voita
Löytyykö kaapistasi omenahillo tai sose? Upota se herkulliseen risottoon!
1. Hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla voissa. Lämmitä kasvisliemi erillisessä kattilassa.
2. Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota hetken aikaa, kunnes riisi alkaa kiiltää. Kaada joukkoon loraus valkoviiniä ja sekoittele, kunnes neste on lähes haihtunut.
3. Aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Lisää uusia kasvisliemikauhallisia aina, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka kypsentämistä, sekoittelua ja nesteen lisäämistä, kunnes risotto on kypsää. Riisi on kypsää noin 20 minuutissa, kun siinä on purutuntuma, mutta se ei ole enää kova eikä risotto liian kuiva.
4. Lisää kypsennyksen loppuvaiheilla omenasose tai -hillo, sinihomejuustoa, nokare voita sekä ripaus suolaa ja pippuria. Raasta joukkoon myös parmesaanijuustoa. Viimeistele risottoannokset omenaviipaleella, sinihomejuustolla ja tuoreella timjamin oksalla.
Annosmäärä: 4-6
Valmistusaika: 30 min