Pääsiäistorttu
10-12 levyä filotaikinaa tai voitaikinaa
Täyte:
100 g purjoa
tilkka oliiviöljyä
3 pussia pakastepinaattia
500 g ricottajuustoa
1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
½ dl silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl silputtua tuoretta meiramia
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
6 munaa
voiteluun yksi muna josta rakenne rikottu kevyesti
koristeluun seesaminsiemeniä
Italialainen perinteinen kasvispääsiäisruoka
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta filotaikinalevyt limittäin voideltuun irtopohjavuokaan. Jätä taikinan reunat roikkumaan vuoan reunoilta. Pidä pohjan filotaikinat kosteina kostutetun pyyhkeen alla.
2. Hienonna puoliksi leikattu ja huuhdeltu purjo. Kuumenna pannulla öljyä ja paista purjot pehmeiksi. Jos käytät pakastepinaattia, purista liika neste pois ennen kuin lisäät sen pannulle. Sekoita purjo ja pinaatti lastalla ja siirrä seos kulhoon. Anna jäähtyä.
3. Sekoita purjo-pinaattiseokseen juustot, mausteet, yrtit ja kaksi munaa. Kaada täyte pohjataikinan päälle vuokaan. Tee täytteeseen neljä syvennystä ja riko niihin munat. Nosta reunojen yli roikkuvat taikinalevyt täytteen päälle. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä.
4. Aseta uunin pohjalle leivinpaperilla vuorattu pelti nesteen tippumisen varalta. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin tunnin ajan.
5. Peitä pinta foliolla, kun se on saanut tarpeeksi väriä. Anna piirakan jäähtyä vuoassa. Tarjoile piiras haaleana.
Valmistusaika: 1 h 15 min
Annosmäärä: 4-6