1/3 ruukkua basilikaa
1 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 kpl vaniljatanko
½ sitruunan kuori
1 dl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
1 rkl vettä
tuoreita marjoja
mintun lehtiä koristeeksi
Nyt klassikkoreseptiin tuodaan hauskaa twistiä basilikalla!
1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta. Revi basilikan lehdet pieniksi paloiksi ja halkaise vaniljatanko pitkittäin.
2. Kiehauta maito, kerma, sokeri, basilika, sitruunankuori ja vaniljatanko kattilassa. Kun seos kiehahtaa, ota kattila pois liedeltä ja anna sen maustua noin puoli tuntia.
3. Liota liivatteet kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan. Kuumenna pieni määrä vettä erillisessä kattilassa ja liuota liivatteet siihen varovasti.
4. Siivilöi basilika-kermaliemi ja lisää liivatteet joukkoon ohuena nauhana, sekoittaen koko ajan. Kaada seos suoraan annoslaseihin ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria – tämä estää kalvon muodostumisen. Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa yön yli. Jos haluat, voit asettaa lasit hieman kallelleen jääkaapissa, jotta seos hyytyy vinosti. Varmista kuitenkin, ettei lasit ole liian kallellaan, jotta seos ei valu ulos.
5. Koristele valmiit annokset tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä ennen tarjoilua.