Erikoisempi pannacotta

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Helppo pannacotta-resepti valmistuu muutamalla ainesosalla. Nauti herkullisesta jälkiruoasta tuoreilla marjoilla!

Pannacottan Perusainesosat

Onnistuneen panna cotta reseptin salaisuus piilee oikeiden ainesosien valinnassa. Perinteinen pannacotta koostuu kolmesta keskeisestä ainesosasta: kermasta, sokerista ja liivatteesta. Kerma luo jälkiruoalle sen pehmeän ja täyteläisen rakenteen, kun taas sokeri tuo tarvittavan makeuden.  Monet lisäävät reseptiin vaniljatankoa tai -uutetta, joka tuo jälkiruoalle hienostuneen aromin ja täydentää kerman makua täydellisesti.

Erikoisempi pannacotta
4
45 min
Ainekset

1/3 ruukkua basilikaa
1 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 kpl vaniljatanko
½ sitruunan kuori
1 dl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
1 rkl vettä
tuoreita marjoja
mintun lehtiä koristeeksi

Valmistus

Nyt klassikkoreseptiin tuodaan hauskaa twistiä basilikalla!

1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta. Revi basilikan lehdet pieniksi paloiksi ja halkaise vaniljatanko pitkittäin.

2. Kiehauta maito, kerma, sokeri, basilika, sitruunankuori ja vaniljatanko kattilassa. Kun seos kiehahtaa, ota kattila pois liedeltä ja anna sen maustua noin puoli tuntia.

3. Liota liivatteet kylmässä vedessä muutaman minuutin ajan. Kuumenna pieni määrä vettä erillisessä kattilassa ja liuota liivatteet siihen varovasti.

4. Siivilöi basilika-kermaliemi ja lisää liivatteet joukkoon ohuena nauhana, sekoittaen koko ajan. Kaada seos suoraan annoslaseihin ja ripottele pinnalle ohut kerros sokeria – tämä estää kalvon muodostumisen. Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa yön yli. Jos haluat, voit asettaa lasit hieman kallelleen jääkaapissa, jotta seos hyytyy vinosti. Varmista kuitenkin, ettei lasit ole liian kallellaan, jotta seos ei valu ulos.

5. Koristele valmiit annokset tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä ennen tarjoilua.

Usein kysyttyä:
Helppo pannacotta-resepti valmistuu muutamalla ainesosalla. Nauti herkullisesta jälkiruoasta tuoreilla marjoilla!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?