Parmankinkku risotto

annosmäärä
4
valmistusaika
30 min
Kokeile herkullista parman kinkku risottoa, joka valmistuu vain 30 minuutissa. Täydellinen ateria neljälle!

Parman kinkun alkuperä ja perinteet

Parman kinkku on yksi Italian arvostetuimmista herkuista, jonka historia juontaa juurensa antiikin Rooman aikoihin. Tämä suosittu herkku on saanut nimensä Parman kaupungista, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa. Nykyään parman kinkku on suojattu alkuperänimitys, mikä tarkoittaa, että sen valmistus on sallittua vain tietyillä alueilla Italiassa. Tämä takaa tuotteen laadun ja autenttisuuden, mikä tekee siitä erityisen arvostetun maailmanlaajuisesti.

Parmankinkku risotto
4
30 min
Ainekset

1 dl oliiviöljyä
160 g siivutettua parman kinkkua
300 g risottoriisiä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
1 litra kanalientä
400 g maissia
100 g parmesaaniraastetta
muutama oksa tuoretta salviaa
ripaus pippuria ja suolaa

Valmistus

1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle.

2. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.

3. Kaada valkoviini pannulle ja lisää risottoriisi. Lisää kuumaa kanalientä noin 2 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäyksen kaatamista.

4. Riisi on sopivan kypsää (al dente), kun se vielä hiukan napsahtaa hampaiden välissä. Kypsennä kuitenkin, kunnes suutuntuma on juuri sinulle mieluisa.

5. Lisää risottoon maissit ja hienonnettu salvia.

6. Leikkaa kinkusta noin 2 cm levyisiä siivuja ja lisää ne risottoon. Lopuksi sekoita joukkoon parmesaaniraastetta, mutta jätä osa pöytään tarjoilua varten.

Usein kysyttyä:
Kokeile herkullista parman kinkku risottoa, joka valmistuu vain 30 minuutissa. Täydellinen ateria neljälle!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?