Parman Kinkku

annosmäärä
4
valmistusaika
30 min
Kokeile herkullista parman kinkku risottoa, joka valmistuu vain 30 minuutissa. Täydellinen ateria neljälle!

Parman Kinkun Alkuperä ja Perinteet

Parman kinkku on yksi Italian arvostetuimmista herkuista, jonka historia juontaa juurensa antiikin Rooman aikoihin. Tämä suosittu herkku on saanut nimensä Parman kaupungista, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa. Nykyään parman kinkku on suojattu alkuperänimitys, mikä tarkoittaa, että sen valmistus on sallittua vain tietyillä alueilla Italiassa. Tämä takaa tuotteen laadun ja autenttisuuden, mikä tekee siitä erityisen arvostetun maailmanlaajuisesti.

Miten Parman Kinkku Valmistetaan?

Parman kinkun valmistus on tarkka ja pitkä prosessi, joka vaatii ammattitaitoa ja kärsivällisyyttä. Kinkku tehdään ainoastaan italialaisista porsaista, ja valmistusprosessi kestää vähintään 12 kuukautta. Ensimmäinen vaihe on suolaus, jossa kinkku käsitellään merisuolalla. Tämän jälkeen se jätetään lepäämään viileässä ja kosteassa ympäristössä, jotta suola jakautuu tasaisesti. Hidas kuivatus ja kypsytys antavat parman kinkulle sen tunnusomaisen miedon ja makean maun. Lopuksi kinkku tarkastetaan huolellisesti, ja vain parhaat saavat kantaa arvostettua 'Parma' -leimaa.

Parman Kinkun Monipuolinen Käyttö Keittiössä

Parman kinkku on erinomainen lisä moniin ruokalajeihin. Sen mieto maku sopii niin alkupaloihin kuin pääruokiinkin. Klassinen yhdistelmä on parman kinkku ja meloni, jossa suolainen ja makea maku täydentävät toisiaan täydellisesti. Lisäksi parman kinkku on erinomainen lisä pastaruokiin, kuten carbonaraan, tai pizzan ja salaattien täytteeksi. Kokeile myös kääriä kinkku viikunan tai päärynän ympärille ja paistaa kevyesti uunissa – lopputulos on elegantti ja herkullinen alkupala.

Parman Kinkku ja Viinien Yhdistely

Parman kinkun mieto ja hienostunut maku sopii erinomaisesti erilaisten viinien kanssa. Italialaiset suosivat usein Lambrusco-viiniä, joka on kevyt ja hedelmäinen, täydentämään kinkun makua. Myös Chianti ja Barbera ovat suosittuja valintoja, sillä niiden marjaisuus ja hapokkuus luovat mielenkiintoisen kontrastin kinkun suolaisuudelle. Valkoviineistä Pinot Grigio ja Sauvignon Blanc ovat erinomaisia vaihtoehtoja, kun halutaan korostaa parman kinkun hienostunutta makua. Oikea viinivalinta tekee parman kinkusta vieläkin herkullisemman kokemuksen.

Parman Kinkku
4
30 min
Ainekset

1 dl oliiviöljyä
160 g siivutettua Parman kinkkua
300 g risottoriisiä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 litra kanalientä
400 g maissia
100 g parmesaaniraastetta
muutama oksa tuoretta salviaa
pippuria
suolaa

Valmistus

1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle.

2. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.

3. Kaada valkoviinietikka pannulle ja sekoita risottoainesta. Lisää kuumaa kanalientä noin 2 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäyksen kaatamista.

4. Riisi on sopivan kypsää (al dente), kun se vielä hiukan napsahtaa hampaiden välissä. Kypsennä kuitenkin, kunnes suutuntuma on juuri sinulle mieluisa.

5. Lisää risottoon maissit ja hienonnettu salvia.

6. Leikkaa kinkusta noin 2 cm levyisiä siivuja ja lisää ne risottoon. Lopuksi sekoita joukkoon parmesaaniraastetta, mutta jätä osa pöytään tarjoilua varten.

Valmistusaika: 30 min.
Annosmäärä: 4

Kokeile herkullista parman kinkku risottoa, joka valmistuu vain 30 minuutissa. Täydellinen ateria neljälle!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?