1 dl oliiviöljyä
160 g siivutettua parman kinkkua
300 g risottoriisiä
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
1 litra kanalientä
400 g maissia
100 g parmesaaniraastetta
muutama oksa tuoretta salviaa
ripaus pippuria ja suolaa
1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle.
2. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
3. Kaada valkoviini pannulle ja lisää risottoriisi. Lisää kuumaa kanalientä noin 2 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäyksen kaatamista.
4. Riisi on sopivan kypsää (al dente), kun se vielä hiukan napsahtaa hampaiden välissä. Kypsennä kuitenkin, kunnes suutuntuma on juuri sinulle mieluisa.
5. Lisää risottoon maissit ja hienonnettu salvia.
6. Leikkaa kinkusta noin 2 cm levyisiä siivuja ja lisää ne risottoon. Lopuksi sekoita joukkoon parmesaaniraastetta, mutta jätä osa pöytään tarjoilua varten.