Pasta Alfredo

annosmäärä
4
valmistusaika
25 min
Kokeile herkullista pasta alfredo -reseptiä, jossa kermaisuus yhdistyy täydellisesti al dente -pastaan!

Fettuccine pasta: täydellinen pohja monipuolisille kastikkeille

Fettuccine pasta on italialaisen keittiön klassikko, joka tunnetaan leveistä nauhoistaan ja täyteläisestä maustaan. Tämä vehnäjauhoista ja kananmunista valmistettu pasta sopii erinomaisesti monenlaisiin kastikkeisiin, kuten kermaisiin tai tomaattipohjaisiin versioihin. Erityisesti pasta alfredo on yksi tunnetuimmista fettuccine-pohjaisista ruokalajeista, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailman. Fettuccinen monipuolisuus tekee siitä täydellisen valinnan sekä arkiruoiksi että juhla-annoksiksi.

Pasta Alfredo
4
25 min
Ainekset

300 g fettuccine-pastaa


KASTIKE
50 g voita
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
150 g pecorinoraastetta
tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistus

Pasta Alfredo: 900-luvun alussa Roomasta peräisin oleva resepti ei ole kovin suosittu italiassa, mutta Yhdysvalloissa ja muissa maissa se on sitäkin suositumpi.

1. Mittaa paistinpannulle voi, kerma ja tuorejuusto. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita koko ajan. Lisää pannulle valkosipulit ja mausteet, sekoita tasaiseksi.

2. Keitä pasta al dente -kypsyyteen suolavedessä.

3. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste, siivilöi pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Tarkasta maku ja tarjoile.

4. Tarjoa Pasta Alfredo kuumana suoraan pannulta ja koristele annokset persiljalla ja juustoraasteella. Tarjoile esimerkiksi valkosipulipatongin kanssa.

Valmistusaika: 25 min

Annosmäärä: 4

Usein kysyttyä:
Kokeile herkullista pasta alfredo -reseptiä, jossa kermaisuus yhdistyy täydellisesti al dente -pastaan!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?