Genovan pestopasta

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Genovan pestopasta
4
20 min
Ainekset

noin 300-400 g trofie pastaa

noin 4 perunaa

150 g vihreitä papuja

suolaa keitinveteen

PESTO

1 iso ruukku basilikaa

1 dl pinjansiemeniä

2 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

50 g pecorinoa

50 g parmesaania

pippuria

Valmistus

Tiesitkö, että peston kotikaupunki on Italian Genova? Italiassa Ligurian alueella pestopastaan lisätään usein perunoita sekä tuoreita vihreitä papuja. Pestopastassa suositaan trofie-pastaa!

1. Aloita kuorimalla perunat. Leikkaa perunat sekä vihreät pavut suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Laita runsaasti suolattua vettä kiehumaan ja lisää perunat kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja vihreät pavut. Ota noin 1 dl pastan keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.

3. Valmista pesto joko morttelilla tai tehosekoittimella. Lisää kulhoon tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynsiä sekä oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja raasta joukkoon juusto: puolet parmesaania ja puolet pecorinoa. Pelkkä parmesaanikin käy hyvin! Soseuta ainekset tasaiseksi ja tarkista, että pesto on tarpeeksi paksua, ei liian juoksevaa.

4. Kun pasta, perunat ja pavut ovat kypsiä, valuta ne ja lisää pesto joukkoon. Lisää vielä loraus talteen otettua keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.

Usein kysyttyä:
Löydä herkullinen pestopasta ohje, joka valmistuu 20 minuutissa tuoreista raaka-aineista ja tuo italialaiset maut kotiisi!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?