Italialainen bruscitti ja polenta

annosmäärä
8
valmistusaika
35 min
Löydä herkullinen polenta resepti ja valmistusvinkit italialaisen ruoan loihtimiseen. Valmistusaika vain 35 minuuttia!
Italialainen bruscitti ja polenta
8
35 min
Ainekset

JAUHELIHA-BRUSCITTI

800 g naudanjauhelihaa

80 g voita

ripaus suolaa ja pippuria

1 tl fenkolinsiemeniä

2 valkosipulinkynttä

2 dl punaviiniä

POLENTA

2L kanalientä

300 g polentaa

1 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus

Polenta ja bruscitti on tyypillinen Lombardialainen ruokalaji!

1. Valmista jauheliha-bruscitti: Ota jauheliha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käyttöä, jotta liha ehtii tasapainottua. Jauha mausteet ja valkosipulit karkeaksi rouheeksi ja kuullota ne laakealla pannulla voissa.

2. Vältä valkosipulien palamista ja lisää pannulle jauhelihat, kun sipulit ovat pehmenneet. Ruskista lihaa tasaisesti sekoitellen ja kaada pannulle punaviini. Anna paistoksen hautua kannen alla vähintään 15 minuuttia.

3. Valmista polenta: Sillä aikaa kun bruscitti hautuu, kiehauta kanaliemi. Ota liemi liedeltä ja sekoita joukkoon polentahiutaleet. Sekoittele hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes hiutaleet turpoavat ja mausta seos oliiviöljyllä ja mausteilla. Peitä kannella, jotta polenta pysyy lämpimänä.

Tarjoile italialainen bruscitti lämpimän polentan kanssa joko runsaana pääruokana tai pienempänä väliruokana pääruokien välissä. Rouhi päälle tuoretta pippuria juuri ennen tarjoilua.

Usein kysyttyä:
Löydä herkullinen polenta resepti ja valmistusvinkit italialaisen ruoan loihtimiseen. Valmistusaika vain 35 minuuttia!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?