Punaviinirisotto

annosmäärä
4
valmistusaika
40 min
Punaviinirisotto
4
40 min
Ainekset

1 mausteinen makkara
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 herkkusientä
voita ja öljyä paistamiseen
3 dl risottoriisiä
2 dl punaviiniä
2 tuoretta päärynää
6 dl lihalientä
suolaa ja pippuria
parmesaaniraastetta tarjoiluun




Valmistus

Käytä risoton valmistamiseen samaa punaviiniä kuin tarjoiluun, jotta viinin ja risoton makumaailmat kohtaavat!

1. Kuutioi makkara, punasipuli, valkosipulit ja herkkusienet pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset syvällä pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia.

2. Lisää pannulle risottoriisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Kaada pannulle punaviini ja anna sen kiehua, kunnes alkoholi on haihtunut kokonaan. Tämä estää risoton tulemasta kitkeräksi.

3. Kun risottopohja on kuivahko, raasta pannulle päärynät. Kuumenna sekoitellen ja lisää lihaliemi pikkuhiljaa, kun päärynät alkavat pehmetä. Vähennä lämpöä ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia, sekoitellen säännöllisesti. Lisää tarvittaessa vettä ja peitä pannu kannella, jos risotto alkaa kuivua liikaa. Kun riisi on kypsää, siirrä pannu pois liedeltä ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Anna risoton vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua ja maista lopullinen maku.

5. Tarjoile risotto runsaalla parmesaaniraasteella ja sopivan punaviinin kera.

Valmistusaika: 40 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Tee herkullinen punaviinirisotto helposti! Tämä nopea resepti yhdistää makkaran, sipulin ja herkkusienet.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?