Ragu

annosmäärä
8
valmistusaika
210 min
Kokeile täyteläistä ragu-reseptiä, italialaista lihakastiketta, joka maistuu täydellisesti pastan kanssa.

Pitkä haudutus täydelliseen makuun!

Ragu-kastikkeen valmistus alkaa laadukkaista tomaateista, jotka pilkotaan ja haudutetaan hitaasti yhdessä sipulin, valkosipulin ja mausteiden kanssa. Tämä pitkä haudutusprosessi, joka voi kestää useita tunteja, varmistaa, että kastikkeen maku kehittyy syväksi ja rikkaaksi. Ragu resepti sisältää usein myös jauhelihaa tai muuta lihaa, mikä lisää kastikkeen täyteläisyyttä ja tekee siitä täydellisen täydennyksen pastalle tai lasagnelle.

Ragu
8
210 min
Ainekset

700 g kuutioitua naudanlihaa

oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa ja pippuria

5 dl lihalientä

400 g tomaattikastiketta

2 dl punaviiniä

2 porkkanaa

1 sellerin varsi

1-2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

5 kpl tuoreita timjamin varsia

5 kpl tuoreita rosmariinin varsia

2 kpl laakerin lehtiä

Valmistus

**Italialainen ragu resepti on tässä! Italialainen herkkukastike eli ragu on täyteläinen ja syvämakuinen ruokalaji, joka syntyy hitaasti hauduttamalla lihaa, yrtejä, viiniä ja tomaattia. Tämä lohturuoka on täydellinen valinta pimeille iltoihin, kun kaipaat jotain lämmittävää ja maukasta.

1. Kuutioi naudanliha noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna paksupohjainen valurautapata ja lisää siihen oliiviöljyä. Ruskista naudanlihapalat kuumassa padassa, kunnes ne saavat kauniin värin.

3. Alenna lämpöä ja lisää pataan hienonnettu sipuli, porkkana ja selleri sekä valitut yrtit. Ruskista kasvikset kevyesti.

4. Kaada pataan punaviini ja käytä sitä irrottamaan padan pohjaan tarttuneet maut.

5. Lisää lihaliemi ja tomaattikastike. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 2–3 tuntia. Voit halutessasi lisätä pataan myös parmesaanin kantapalan tuomaan lisämakua.

6. Kun liha on mureaa ja kastike sopivan paksu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ragu pastan kanssa. Jos lihapalat ovat liian kokonaisia, voit repiä ne pienemmiksi haarukan avulla. Viimeistele annos runsaalla raastetulla parmesaanilla.

Buon appetito!

Usein kysyttyä:
Kokeile täyteläistä ragu-reseptiä, italialaista lihakastiketta, joka maistuu täydellisesti pastan kanssa.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?