700 g kuutioitua naudanlihaa
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa ja pippuria
5 dl lihalientä
400 g tomaattikastiketta
2 dl punaviiniä
2 porkkanaa
1 sellerin varsi
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
5 kpl tuoreita timjamin varsia
5 kpl tuoreita rosmariinin varsia
2 kpl laakerin lehtiä
**Italialainen ragu resepti on tässä! Italialainen herkkukastike eli ragu on täyteläinen ja syvämakuinen ruokalaji, joka syntyy hitaasti hauduttamalla lihaa, yrtejä, viiniä ja tomaattia. Tämä lohturuoka on täydellinen valinta pimeille iltoihin, kun kaipaat jotain lämmittävää ja maukasta.
1. Kuutioi naudanliha noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna paksupohjainen valurautapata ja lisää siihen oliiviöljyä. Ruskista naudanlihapalat kuumassa padassa, kunnes ne saavat kauniin värin.
3. Alenna lämpöä ja lisää pataan hienonnettu sipuli, porkkana ja selleri sekä valitut yrtit. Ruskista kasvikset kevyesti.
4. Kaada pataan punaviini ja käytä sitä irrottamaan padan pohjaan tarttuneet maut.
5. Lisää lihaliemi ja tomaattikastike. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 2–3 tuntia. Voit halutessasi lisätä pataan myös parmesaanin kantapalan tuomaan lisämakua.
6. Kun liha on mureaa ja kastike sopivan paksu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile ragu pastan kanssa. Jos lihapalat ovat liian kokonaisia, voit repiä ne pienemmiksi haarukan avulla. Viimeistele annos runsaalla raastetulla parmesaanilla.
Buon appetito!