Saksanpähkinärisotto
1 kanaliemikuutio 6 dl vettä 1 salottisipuli 1 omena raastettuna 25 g voita 2 dl risottoriisiä 1 dl valkoviiniä 2 dl parmesaaniraastetta suolaa 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
Kiehauta kanaliemikuutio ja vesi kattilaan ja pidä lämpimänä.
Valmistele risottopohja:1. Kuutioi sipuli ja kuullota se isolla lämpimällä paistinpannulla, kunnes se on pehmeä.
2. Lisää pannulle riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada valkoviini sekaan ja anna sen keittyä lähes kokonaan pois koko ajan sekoittaen. Lisää kanalientä noin desi kerrallaan. Anna riisin kypsyä välillä sekoitellen ennen kuin lisäät lisää nestettä.
3. Kun riisi on melkein kypsää, lisää raastettu omena. Tämän jälkeen sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja voi. Jatka sekoittamista, kunnes risotto on kermainen ja yhtenäinen. Mausta suolalla.
Tarjoile paahdettujen saksanpähkinöiden kanssa.