Savulohilasagne
LOHI-PINAATTITÄYTE
1 iso keltasipuli ja valkosipulinkynsi
500 g (2 pussia) savulohikuutioita
1 pieni purjoa
65 g baby pinaatti
ripaus suolaa ja pippuria
VALKOKASTIKE
2 rkl vehnäjauhoja + 2 rkl voita
2 dl kerma
1 dl mozzarella juustoraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
KOKOAMISEEN
8-10 kpl lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta
Mikäli et ole ennen kokeillut lohilasagnea on tässä helppo ja selkeä ohje sen tekemiseen. Kivaa lisämakua siihen tuo purjo, pinaatti ja valkosipuli. Raikas vihersalaatti sopii mainiosti annoksen kylkeen.
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Jos käytät pakastelohta, muista nostaa se hyvissä ajoin ennen työstämistä jääkaappiin sulamaan. Voit halutessasi leikata lohikuutiot myös tuoreesta fileestä tai kokonaisesta kalasta. Tarkista silloin, ettei loheen jää ruotoja.
2. Valmista lohi-pinaattitäyte: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne vähän pehmenee. Lisää pannulle lohikuutiot. Kun lohi on saanut reippaasti väriä pintaan, lisää pannulle hienonnettu purjo ja pinaatti. Nosta pannu heti liedeltä syrjään.
3. Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista koko ajan sekoitellen, kunnes jauhoseos on saanut hasselpähkinäisen värin. Lisää kattilaan kerma ja kiehauta. Kun seos alkaa saostua, sulata joukkoon vielä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kokoa lasagne: Laita vuoan pohjalle ensin vähän valkokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Kerrostele vuokaan vuoron perään kerros lasagnelevyjä, lohitäytettä ja juustokastiketta. Päällimmäinen kerros tulee olla juustokastiketta, jotta pasta kypsyy myös lasagnen pinnalla. Ripottele pinnalle loppu juustoraastetta.
5. Paista pinaattista savulohilasagnea uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa savulohilasagnen kanssa tuoretta salaattia ja ranskalaista patonkia.