Tiramisu
1 pkt Lady finger -keksejä
5 cl Amaretto-likööriä
1,5 dl espressoa tai vahvaa kahvia
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk Mascarpone tuorejuustoa
kaakaojauhetta viimeistelyyn
Tiramisu: Klassinen italialainen jälkiruoka
Tiramisu on italialainen jälkiruokaklassikko, joka yhdistää pehmeän mascarponejuuston, kahvikostutetut kekstit ja kaakaojauheen täyteläiseksi kokonaisuudeksi. Tässä yksinkertainen ohje, jolla valmistat herkullisen tiramisun kotona.
1. Aloita sekoittamalla likööri ja 1,5 dl kuumaa kahvia keskenään. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Erotetut keltuaiset vatkaa erillisessä kulhossa sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarponejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto varovasti sekoitellen, jotta vaahdon ilmavuus säilyy.
4. Valmista vuoka, johon mahtuu lady finger-keksejä. Kastele kekset jäähtyneeseen kahvi-likööriseokseen ja aseta ne vuoan pohjalle. Levitä kekseiden päälle tasainen kerros mascarponevaahtoa. Toista kerrokset vielä kerran.
5. Viimeistele tiramisu sirottelemalla sen päälle kaakaojauhetta. Anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen, jotta kekset pehmentyvät ja maut yhdistyvät täydellisesti.
Tiramisu on yksi maailman tunnetuimmista italialaisista jälkiruoista. Tämä kerroksittainen herkku yhdistää pehmeän mascarponejuuston, espressoon kostutetut savoiardikeksit ja kaakaojauheen täyteläiseksi kokonaisuudeksi. Tiramisu on täydellinen päätös aterialle ja sopii erityisen hyvin juhlahetkiin tai kahvihetkeen hyvän seuran kera.