Tomaattipasta

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Tutustu herkulliseen spagetti all’assassina -reseptiin, jossa käytetään paseerattu tomaatti ja tulista chilirouhetta!
Tomaattipasta
4
20 min
Ainekset

800 g paseerattua tomaattia
loraus oliiviöljyä
1 rkl chilirouhetta
3 valkosipulinkynttä
400 g spagettia
mustapippuria
suolaa


Valmistus

Spagetti all’assassina on italialainen erikoisuus, jonka huhutaan saaneen alkunsa Apuliassa. Tarun mukaan ravintolan asiakkaat antoivat kokille leikkisästi nimen ”assassino” eli salamurhaaja ruoan tulisuuden takia. Tästä juontaa juurensa myös ruokalajin nimi, ”spaghetti all’assassina”!

1. Kaada paseerattu tomaatti pieneen kattilaan ja kuumenna se hiljalleen keskilämmöllä.

2. Kuumenna paistinpannulla runsaasti oliiviöljyä ja lisää pannulle valkosipulinkynnet sekä chilirouhe. Anna mausteiden tuoksua hetken.

3. Lisää pannulle kauhallinen paseerattua tomaattia ja spagetit. Anna aineksien kuumentua hetki ja lisää sitten pannulle muutama kauhallinen tomaattikastiketta. Valmista pasta risottomaisesti eli anna nesteen imeytyä pastaan ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Kääntele spagetteja varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

4. Kun pasta on melkein valmista, poista valkosipulinkynnet ja nosta lämpöä. Anna spagetin pinnalle muodostua hieman käristyneitä ja rapeita kohtia. Mausta ruoka suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min



Tutustu herkulliseen spagetti all’assassina -reseptiin, jossa käytetään paseerattu tomaatti ja tulista chilirouhetta!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?