Vitello Tonnato

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Kokeile vitello tonnato -reseptiä ja nauti italialaisesta klassikosta herkullisena alkuruokana. Helppoa ja mureaa!

Tonnikalan terveyshyödyt ja vitello tonnato -reseptin yhdistelmä

Tonnikala on erinomainen proteiininlähde, joka tarjoaa runsaasti omega-3-rasvahappoja. Nämä rasvahapot edistävät sydämen terveyttä ja vähentävät tulehdustiloja. Lisäksi tonnikala sisältää D-vitamiinia ja seeleniä, jotka tukevat immuunijärjestelmää. Jos haluat hyödyntää tonnikalan terveysvaikutuksia parhaiten, kokeile valmistaa vitello tonnato -reseptiä. Tämä italialainen herkku yhdistää tonnikalan ja naudanlihan, tarjoten täyteläisen ja ravitsevan aterian.

Vitello tonnato -resepti: täyteläinen makuelämys

Vitello tonnato on klassinen italialainen ruokalaji, joka sopii niin arkeen kuin juhliin. Resepti perustuu hienoon naudanlihaan ja tonnikalakastikkeeseen, joka valmistetaan tonnikalasta, oliiviöljystä, kapriksista ja anchoovisista. Tulos on pehmeä ja maukas annos, joka herättää ihastusta. Vitello tonnato -resepti on helppo tehdä kotona, ja se tarjoaa täydellisen tavan yhdistää tonnikalan ja lihan makuelämykset. Kokeile lisätä kastikkeeseen tuoretta tilliä tai persiljaa tuomaan tuoreutta.

Tonnikalan valinta ja säilytys: laadun tae

Laadukas tonnikala on avain herkulliseen vitello tonnato -reseptiin. Valitse aina kestävästi pyydettyä tonnikalaa, jossa on MSC- tai ASC-sertifikaatti. Näin varmistat, että kala on pyydetty ympäristöystävällisesti. Säilytä tonnikalapurkki viileässä ja kuivassa paikassa, ja tarkista aina viimeinen käyttöpäivä. Avattu purkki kannattaa siirtää ilmatiiviiseen astiaan ja käyttää muutaman päivän sisällä. Näin voit valmistaa ruokaa tonnikalasta aina tuoreena ja maukkaana.

Vitello Tonnato
6
45 min
Ainekset

500 g vasikanpaistia
suolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia


TONNIKALAKASTIKE
1 prk tonnikalaa öljyssä
4 anjovisfileetä
1 tl dijon -sinappia
1/2 sitruuna
2 dl majoneesia
4 rkl kapriksia
(kermaa tarvittaessa)
suolaa ja pippuria


VIIMEISTELYYN
parmesaanijuustolastuja
lehtipersiljaa

Valmistus

1. Ota vasikanpaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.

2. Kuumenna pannu ja ruskista paisti tasaisesti voissa. Siirrä paisti 150 asteiseen uuniin ja paista, kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta.

3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös rosmariinit ja sekoita ne oliiviöljyyn. Hiero mausteöljy paistin pintaan, kääri liha folioon ja anna sen maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

4. Valuta tonnikalasta öljyt. Sekoita tonnikala, anjovisfileet, sinappi ja puolet kapriksista tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää majoneesi ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin. Ohenna kastike tarvittaessa kermalla ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Levitä tarjoiluastialle hieman alle puolet kastikkeesta. Leikkaa kylmästä lihasta ohuita viipaleita ja asettele ne tarjoiluastialle. Lusikoi päälle loput kastikkeesta. Raasta pintaan hieman sitruunan kuorta ja lisää loput kaprikset. Viimeistele annos halutessasi parmesaanijuustolastuilla ja tuoreella lehtipersiljalla.

Usein kysyttyä:
Kokeile vitello tonnato -reseptiä ja nauti italialaisesta klassikosta herkullisena alkuruokana. Helppoa ja mureaa!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?