Herkkutattipasta
3 isoa herkkutattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl kermaa
400 g tuorepastaa
1 dl parmesaaniraastetta
Herkkutattipasta on täydellinen syksyinen herkku!
1. Valmistele sienet riippuen siitä, ovatko ne tuoreita vai säilöttyjä. Herkkutatteja saa myös säilykkeenä miedossa suolaliemessä, jolloin ne riittää vain pilkkoa käyttöön.
2. Viipaloi herkkutatit ja hienonna sipulit. Paista tatteja hetki kuumalla pannulla. Kun tateista on haihtunut ylimääräiset nesteet, lisää pannulle öljyä, voita ja sipuleita.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tuorepasta kypsyy nopeasti, vain muutamassa minuutissa.
4. Mausta sieni-sipuliseos suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa hetki.
Tarjoile pasta kastikkeen kanssa ja ripottele päälle runsaasti raastettua parmesaanijuustoa.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 10 min