Sienipasta

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Kokeile herkullista sienipasta-reseptiä, joka tuo syksyn maut lautasellesi! Helppo ja nopea valmistaa.

Vinkkejä onnistuneeseen sienipastaan

Jotta kermainen sienipasta onnistuu täydellisesti, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin yksityiskohtiin. Sienet tulisi puhdistaa huolellisesti ennen käyttöä. Pastan keittäminen al denteksi on tärkeää, jotta se imee kastikkeen maut hyvin. Jos haluat lisätä annokseen syvyyttä, voit kokeilla lisätä joukkoon hieman kuivaa valkoviiniä ennen kerman lisäämistä tai jopa lorauksen kahvia!

Tarjoilu- ja yhdistelyvinkit

Kermainen sienipasta on monipuolinen ruokalaji, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit tarjota sen yksinkertaisena arkiruokana tai koristella sitä tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai ruohosipulilla. Annoksen päälle voit lisätä paahdettuja pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä tuomaan tekstuuria. Sienipasta sopii erinomaisesti yhdistettäväksi raikkaan vihersalaatin ja rapean patongin kanssa. Ruoka maistuu parhaimmalta juuri valmistettuna, mutta sitä voi myös lämmittää varovasti seuraavana päivänä.

Kokeile tätä herkullista kermaista sienipastaa ja nauti syksyn makuelämyksistä!

Sienipasta
4
20 min
Ainekset

400 g pastaa
2 sipulia
250 g tuoreita herkkusieniä
öljyä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
2 valkosipulinkynsi
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
2 dl raastettua juustoa
1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa

Valmistus

Tämä herkkusienipasta valmistuu helposti ja nopeasti mausta tinkimättä!

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla öljyssä. Lisää viini ja hienonnettu valkosipuli. Anna kiehua, kunnes viini on haihtunut kokonaan.

3. Lisää kerma, suola ja pippuri. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettu persilja.

4. Sekoita kastike ja pasta keskenään. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tuoretta persiljaa!

Usein kysyttyä:
Kokeile herkullista sienipasta-reseptiä, joka tuo syksyn maut lautasellesi! Helppo ja nopea valmistaa.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?