PIZZAPOHJA
2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä
TÄYTTEET
1 prk pizzakastiketta
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 punasipuli
1 ps emmental-mozzarellajuustoraastetta ja
ripaus aurajuustoraastetta
1 tlk mustia kivettömiä oliiveja
oreganoa
Tonnikalapizza: herkullinen ja helppo arjen suosikki
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikinaa muutama minuutti.
2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
3. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
4. Valuta tonnikalat. Kuori ja hienonna punasipuli. Levitä pizzakastike pohjan päälle.
5. Lisää täytteet ja juustoraaste. Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle oliivit ja oreganoa.
Pizzan voi paistaa myös helposti grillissä pizzapohjalla!