Calzone
TAIKINA
2 dl vettä
1/2 hiiva
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 pkt mozzarellaa
1 pkt salamia
1 prk tomaattikastiketta
2 sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
basilikaa
Calzone on hauska vaihtoehto perinteiselle pizzalle, sillä täytteet jäävät taikinan sisälle muhimaan. Tässä yksinkertainen ohje herkullisen calzonen valmistukseen!
1. Aloita hiivan liuottamisella kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, suola ja vehnäjauhot. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30 minuutista yhteen tuntiin, kunnes se on kaksinkertaistunut kokonsa.
2. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Valmista täytteet pilkkomalla sipuli, valkosipuli ja mozzarella. Voit myös leikata salamin pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli pannulla öljyssä, kunnes se on pehmeä ja läpikuultava.
3. Ota kohonnut taikina pöydälle ja jaa se neljään osaan. Kaulitse jokainen taikinapallo pyöreäksi pizzapohjaksi, noin 20 cm:n levyiseksi.
4. Levitä tomaattikastiketta ja täytteitä vain toiselle puolelle pizzapohjista. Ripottele mausteita, kuten pippuria ja basilikaa, täytteiden päälle. Taita tyhjä puoli täytteiden päälle ja painele reunat tiiviisti kiinni. Varmista, että reunat pysyvät kiinni taittamalla alapuolisen taikinan reunat yläpuolisen päälle.
5. Paista calzoneja uunissa noin 15 minuuttia 220 asteessa, kunnes ne ovat kultaisenruskeita. Kun otat calzonet uunista, voit halutessasi sivellä niiden päälle oliiviöljyä.