Kinkku-ananaspizza
POHJA
1,5 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
2,5 rkl juoksevaa margariinia
3 dl durumvehnäjauhoja
TOMAATTIKASTIKE
400 g tomaattimurskaa
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl pizzamaustetta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria
TÄYTE
200 g palvikinkkua
1 tlk ananasrenkaita
300 g pizzajuustoa raastettuna
150 g pizzajuustoa
150 g aura-juustoa
Kinkku-ananas-aurajuusto pizza on ollut suomalaisten pizzerioiden suosituimpien joukossa vuodesta toiseen.
1. Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Odota, että hiiva liukenee, ja lisää sitten suola, margariini ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut.
2. Valmista tomaattikastike sekoittamalla tomaattimurskan joukkoon mausteet ja keitä kattilassa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
3. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan. Kauli tai taputtele palat pyöreiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperille pelleille ja anna niiden kohota liinan alla.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä kohonneille pohjille tomaattikastike, suikaloitu kinkku ja ananaspalat. Ripottele päälle juustot. Paista pizza noin 15 minuuttia.