Kinkku-ananaspizza

annosmäärä
3
valmistusaika
15 min
Kinkku-ananaspizza
3
15 min
Ainekset

POHJA

1,5 dl vettä

1/4 pkt hiivaa

1/2 tl suolaa

2,5 rkl juoksevaa margariinia

3 dl durumvehnäjauhoja

TOMAATTIKASTIKE

400 g tomaattimurskaa

1/4 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl pizzamaustetta

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

mustapippuria

TÄYTE

200 g palvikinkkua

1 tlk ananasrenkaita

300 g pizzajuustoa raastettuna

150 g pizzajuustoa

150 g aura-juustoa

Valmistus

Kinkku-ananas-aurajuusto pizza on ollut suomalaisten pizzerioiden suosituimpien joukossa vuodesta toiseen.

1. Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Odota, että hiiva liukenee, ja lisää sitten suola, margariini ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut.

2. Valmista tomaattikastike sekoittamalla tomaattimurskan joukkoon mausteet ja keitä kattilassa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

3. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan. Kauli tai taputtele palat pyöreiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperille pelleille ja anna niiden kohota liinan alla.

4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä kohonneille pohjille tomaattikastike, suikaloitu kinkku ja ananaspalat. Ripottele päälle juustot. Paista pizza noin 15 minuuttia.

Usein kysyttyä:
Herkkukombinaatio kinkku ananas pizza valmistuu helposti kotona. Kokeile reseptiämme ja nauti pizzakokemuksesta!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?