Arancini
RISOTTOMASSA
1 sipuli
20 g voita
oliiviöljyä
250 g risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kasvis/kanalientä
30 g parmesaaniraastetta
1 pss minimozzarellaa
LEIVITTÄMINEN
100 g vehnäjauhoja
2 kpl kananmunia
100 g korppujauhoja
Arancini – Täytetyt ja friteeratut risottopallot italialaiseen tyyliin!
Arancinit ovat perinteisiä italialaisia risottopalloja, jotka ovat täytettyjä ja friteerattuja. Nämä Sisiliasta peräisin olevat herkut ovat täydellinen tapa hyödyntää eilisen risoton jämiä, mutta voit myös valmistaa ne tuoreista aineksista. Arancinit ovat monipuolisia, sillä niitä voi täyttää monilla eri aineksilla, kuten juustoilla, lihakastikkeilla tai kasviksilla.
1. Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit isossa kattilassa voin ja öljyn seoksessa, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon riisit ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat läpikuultavia.
2. Kaada kattilaan valkoviini ja anna sen haihtua osittain. Aloita kasvis- tai kanaliedon lisääminen pienissä erissä, sekoittaen jatkuvasti. Jos haluat nopeuttaa prosessia, voit kuumettaa lientä erillisessä kattilassa ennen lisäämistä.
3. Kun riisi on kypsää ja nesteet ovat haihtuneet, sekoita joukkoon raastettu parmesaani. Siirrä risotto sivuun jäähtymään.
4. Kun risotto on jäähtynyt, ota mozzarellapallot ja valmista työpöytäsi. Ota kourallinen risottoa käteesi, aseta keskelle mozzarellapalanen ja muotoile risotosta pallo, joka peittää juuston kokonaan. Toista, kunnes kaikki massa on käytetty.
5. Laita jauhot, kananmunat (joita on hieman hakattu) ja korppujauhot erillisille lautasille. Valmista itsellesi työskentelyjärjestys.
6. Pyörittele risottopallot ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta pallot odottamaan uppopaistamista.
7. Lämmitä öljy syvässä kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leivänmurut alkavat heti poreilla koskettaessaan öljyä. Laske lämpöä hieman ja uppopaista arancinit 4-5 kerrallaan, jotta ne mahtuvat liikkumaan kattilassa. Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta reikäkauhalla paperilla vuoratulle alustalle.
Tarjoile arancinit lämpiminä esimerkiksi tomaattikastikkeen kanssa.