Savulammaspizza
PIZZAPOHJA
25 g hiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
4½ dl vehnäjauhoja
TOMAATTIKASTIKE
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl orgeganoa
1 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria
TÄYTE
400 g juustoraastetta
400 g tähteeksi jäänyttä lammaspaistia
tomaattia
tuoretta rosmariinia
Helppo tapa vähentää ruokahävikkiä! Hyödynnä pääsiäispöydästä yli jääneet lammaspaistit pizzan täytteenä!
1. Aloita tekemällä pizzataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää seokseen suola, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja alusta taikina. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut.
2. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Purista tomaattimurskasta ylimääräiset nesteet pois. Mausta tomaattimurska oreganolla, basilikalla, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
4. Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjalle. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista pizza uunin keskitasolla 250 asteessa muutaman minuutin ajan, kunnes taikinan reunat ovat hieman ruskistuneet.
5. Viipaloi tomaatti ja suikaloi lampaanliha. Levitä ne tasaisesti pizzan päälle. Lisää päälle revittyä tuoretta rosmariinia ja loput juustoraasteet. Jatka paistamista, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Valmistusaika: 30 min (+ taikinan kohotus) Annosmäärä: 4-6