Bruschetta
1 vaalea patonki
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
Tomaatti-bruschetta
4 isoa kypsää tomaattia
2-3 valkosipulia
tuore basilika
suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä
Broilerinmaksa-bruschetta
150 g broilerinmaksapateeta
2 rkl kapriksia
2 tl balsamico-siirappia
Kylmäsavulohi-bruschetta
150 g kylmäsavulohta
4 rkl mascarponea
2 rkl creme fraichea
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria
Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla
200 g pehmeää vuohenjuustoa
4 rkl juoksevaa hunajaa
Bruschetta vuohenjuustolla ja kinkulla
3/4 dl tuoretta basilikaa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
mustapippuria
120 g ilmakuivattua kinkkua
Bruschetta eli rapeasti paahdettu leipä erilaisin täyttein on erinomainen pikkupurtava tai aterian avaus antipastona. Vain mielikuvitus rajoittaa, mitä voit laittaa rapean leivän päälle!
1. Leikkaa patonki sopivan kokoisiksi siivuiksi.
2. Paista patonkisiivuja 200 asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
3. Pirskottele leipien päälle oliiviöljyä ja hiero leivän pinnat valkosipulinkynnellä. Levitä rapean leivän päälle haluamasi täyte alla olevista vaihtoehdoista.
Perinteinen tomaatti-bruschetta:
1. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja basilika mahdollisimman pieneksi. Sekoita ne tomaatin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon loraus oliiviöljyä. Levitä tomaattitäyte rapeaksi paistetun leivän päälle.
Broilerinmaksa-bruschetta:
1. Laita kaprikset ja balsamico-siirappi sekoittamalla kuppiin maustumaan. Ota toiseen kuppiin pateeta ja työstä sitä hieman lusikalla, jotta se pehmenee. Levitä pateeta leivän päälle ja lisää päälle pieni lusikallinen kapriksia.
Kylmäsavulohi-bruschetta:
1. Sekoita kulhossa kreemiainesosat (kalaa lukuunottamatta). Levitä kermaa lusikallinen jokaiselle leivälle ja aseta päälle siivu kylmäsavulohta. Koristele tillinoksilla.
Bruschetta vuohenjuustolla ja hunajalla:
1. Kun bruschetta-leivät tulevat uunista, laita heti ohut siivu vuohenjuustoa jokaisen leivän päälle, jotta juusto ehtii hieman lämmetä ja pehmetä. Lisää vuohenjuuston päälle pieni loraus hunajaa.
Bruschetta vuohenjuustolla ja kinkulla:
1. Hienonna basilika ja sekoita se vuohenjuuston kanssa. Mausta seos pippurilla. Puolita ilmakuivatut kinkkuviipaleet. Voitele patongin palat ensin vuohenjuustotahnalla ja asettele päälle siivu ilmakuivattua kinkkua.
Käytä Tuoreita aineksia: Valitse mahdollisimman tuoreita ja laadukkaita aineksia parhaan maun saavuttamiseksi.
Valitse Hyvälaatuinen leipä: Bruschettan pohjana toimii parhaiten rapea ja maukas leipä, kuten ciabatta tai maalaisleipä.
Monipuoliset täytteet: Kokeile erilaisia täytteitä, kuten tomaattia ja basilikaa, avokadoa ja fetajuustoa, tai esimerkiksi marinoituja sieniä ja vuohenjuustoa.