Helppo ja herkullinen kanapasta uunissa
Kanapasta uunissa on täydellinen valinta, kun kaipaat nopeaa ja maukasta ruokaa. Tämä fetapasta uunissa -resepti yhdistää kanan, fetajuuston ja pastan täyteläiseksi makuelämykseksi. Ainekset ovat yksinkertaisia ja löytyvät usein jo kaapista: kanafileet, fetajuusto, pasta, oliiviöljy, valkosipuli, kirsikkatomaatit ja tuore persilja. Näiden yhdistelmä luo annoksen, joka on sekä täyttävä että herkullinen – täydellinen perheelle tai vieraille.
Vaiheittainen ohje fetapasta uunissa -reseptiin
Aloita esilämmittämällä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi paloiksi ja aseta ne uunivuokaan. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit, murennettu fetajuusto ja hienonnettu valkosipuli. Kastele ainekset oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki hyvin ja laita vuoka uuniin. Paista noin 25-30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja fetajuusto on sulanut. Sillä aikaa keitä pasta ohjeen mukaan. Kun uuniruoka on valmis, sekoita keitetty pasta kanan ja fetajuuston joukkoon. Tarjoile heti!
Lisämausteita ja vinkkejä feta uunipastaan
Feta uunipasta on jo valmiiksi täynnä makua, mutta voit helposti tehdä siitä vieläkin omaleimaisemman. Kokeile lisätä kuivattua oreganoa tai basilikaa, jotka tuovat mukavan aromin. Jos pidät tulisemmista ruoista, lisää hieman chilihiutaleita tai tuoretta chiliä. Oliivit tai aurinkokuivattua tomaattia antavat annokselle lisäväriä ja makua. Myös raastettu sitruunankuori tai pari ruokalusikallista sitruunamehua tuo raikkaan vivahdetun. Näillä pienillä muutoksilla voit räätälöidä fetapasta uunissa -reseptin juuri omien makumieltymystesi mukaiseksi.
Tarjoiluvinkit ja viimeistelyt
Kanapasta uunissa on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Helppo valmistus tekee siitä erinomaisen valinnan kiireisille päiville. Tarjoile fetapasta uunissa yksinkertaisesti sellaisenaan tai täydennä sitä tuoreella vihersalaatilla, joka tuo raikkautta. Rapea patonki tai valkosipulileipä sopivat myös täydentämään ateriaa. Jos haluat nostaa ruokailukokemuksen uudelle tasolle, tarjoile kanapasta uunissa lasillisen valkoviinin kanssa – viini korostaa ruoan makuja täydellisesti. Tämä herkullinen annos on varma valinta, joka saa kaikki ruokapöydässä hymyilemään!