Flammkuchen

annosmäärä
4
valmistusaika
35 min
Löydä helppo flammkuchen resepti! Rapea pohja, crème fraîche, sipuli ja pekoni tekevät siitä herkullisen valinnan.

Flammkuchenin alkuperä

Flammkuchen, joka tunnetaan myös nimellä tarte flambee, on Elsassin alueelta Saksasta lähtöisin oleva herkku, jonka juuret ulottuvat satojen vuosien taakse. Alun perin tätä ruokalajia käytettiin leipurien tapana testata uunien lämpötilaa ennen leivän paistamista. Flambee-tyylinen valmistustapa on säilyttänyt suosionsa, ja nykyään flammkuchen resepti on levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Vaikka resepti on kehittynyt ajan myötä, sen perusrakenne pysyy samana – ohut taikinapohja ja yksinkertaiset täytteet tekevät siitä nopean ja herkullisen vaihtoehdon.

Flammkuchen
4
35 min
Ainekset

POHJA
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä


TÄYTTEET
150 g ranskankermaa
150 g juustoraastetta
1 pkt pekonia
ripaus pippuria

Valmistus

Tarte Flambée, joka tunnetaan myös nimellä Flammkuchen, on ohutpohjainen pizzan tyylinen herkku, joka on suosittu sekä Saksassa että Ranskassa.

1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy sekä tarvittaessa hieman lisää jauhoja. Alusta taikina ja anna sen levätä hetken. Lämmitä uuni 225°C asteeseen.

2. Paista pekoni pannulla kunnes se on rapeaa, sitten leikkaa se pieniksi paloiksi. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne pekonin rasvassa.

3. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi. Siirrä pohja öljytyn leivinpellin päälle. Levitä pohjan päälle ohut kerros ranskankermaa, ripottele päälle juustoraastetta, sipulia ja pekonia. Lisää hieman pippuria myllystä. Muista, että täytteitä ei tule olla liikaa, jotta pohjasta tulee tarpeeksi rapea.

4. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja rapea. Voit koristella valmiin Tarte Flambéen tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla tai rosmariinilla.

Usein kysyttyä:
Löydä helppo flammkuchen resepti! Rapea pohja, crème fraîche, sipuli ja pekoni tekevät siitä herkullisen valinnan.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?