Frutti di mare calzone

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Tutustu frutti di mare -täytteisiin ja herkulliseen pizzaan. Nauti meren makuja kotona! Vinkkejä eri ruokiin.

Frutti di Mare: Alkuperä ja suosio

Frutti di mare pizza on peräisin Välimeren alueelta, jossa meren herkut ovat olleet keskeinen osa ruokakulttuuria vuosisatojen ajan. Tämä herkullinen pizza yhdistää italialaisen pizzan perinteet ja Välimeren merenelävien rikkaat maailmat. Frutti di mare pizza tunnetaan erityisesti tuoreista äyriäisistä, kuten katkaravuista, simpukoista ja kalmarista, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen makuelämyksen. Nykyään frutti di mare pizza on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa, ja se on vakiinnuttanut paikkansa monien ravintoloiden ruokalistoilla. Sen juuret juontavat aikaan, jolloin meren antimet olivat helposti saatavilla ja niitä käytettiin monipuolisesti ruoanlaitossa.

Frutti di mare calzone
4
45 min
Ainekset

1 pussi pizzapohjan kuiva-aineksia
2 dl vettä
3 rkl öljyä


TÄYTE
2 tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä
1 paketti simpukoita vedessä
1 pussi katkarapuja (pakaste)
2 dl tomaattimurskaa, yrtti
½ tlk sitruunatäytteisiä vihreitä oliiveja
2 tl pizzamaustetta
150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

Calzone tarkoittaa pizzaa, jossa täytteet on leivottu taikinan sisään!

1. Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Valmista pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valuta tonnikalat ja simpukat. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti.

3. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

4. Levitä taikinalle tomaattimurska, tonnikalat, simpukat, katkaravut ja oliivit. Taita pizza keskeltä puoliksi niin, että reunat yhdistyvät tiiviisti.

5. Ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoraastetta. Paista pizzaa uunissa noin 15 minuuttia ja tarjoile heti!

Frutti di mare -täytteet tuovat meren raikkaan maun suoraan lautasellesi. Tämä täyteläinen ja maukas yhdistelmä erilaisia mereneläviä, kuten katkarapuja, simpukoita ja kalmaria, on täydellinen valinta silloin, kun haluat lisätä ruokiisi ripauksen ylellisyyttä ja meren makuja. Frutti di mare on suosittu täytevaihtoehto moniin ruokiin, kuten pizzoihin, pastoihin ja calzoneen, ja se sopii erinomaisesti sekä arjen että juhlan aterioihin.

Usein kysyttyä:
Tutustu frutti di mare -täytteisiin ja herkulliseen pizzaan. Nauti meren makuja kotona! Vinkkejä eri ruokiin.

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?