200 g kuivapastaa + loraus oliiviöljyä
2 keltasipulia + 1 valkosipuli
1 punainen paprika
300 g savukinkkua
3 dl kermaa
200 g herne-maissi-paprikaa pakasteena
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 kananmuna
2 dl parmesaaniraastetta
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti al denteksi ja valuta huolellisesti. Kaada pasta hetkeksi takaisin kattilaan, nosta sivuun ja mausta lorauksella oliiviöljyä.
2. Kuori ja hienonna sipulit sekä kuutioi paprika. Kuullota hienonnettu sipuli ja paprikakuutiot rypsiöljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle savukinkkukuutiot ja jatka paistamista, kunnes kinkku saa kauniin paistopinnan ja värin.
3. Lisää pannulle kerma ja sekoita vispilällä, jotta saat kaikki mausteet irti pannun pohjalta. Lisää joukkoon hernemaissipaprikat ja mausteet. Kiehauta kastike. Sammuta liesi, kun kerma on kiehahtanut, mutta jatka kastikkeen sekoittamista, jotta se tiivistyy hieman.
4. Lisää pannulle kypsät pastat ja anna niiden tekeytyä hetki. Riko kananmuna lasissa ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Pastan ja kastikkeen lämpö kypsentää kananmunan, vaikka liesi ei ole enää päällä. Näin kastike pysyy kosteana ja täyteläisenä.
5. Kun pasta on imenyt suurimman osan nesteistä ja koostumus on sopiva, lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua parmesaaniraaste.