Lehtikaalipasta

annosmäärä
4
valmistusaika
25 min
Kokeile tätä nopeaa ja herkullista kanapasta reseptiä lehtikaalilla. Valmis vain 25 minuutissa - täydellinen arkiruoka!

Lehtikaalipasta: Terveellinen ja herkullinen vaihtoehto

Lehtikaalipasta on erinomainen valinta niille, jotka etsivät terveellistä ja maukasta ruokaa. Lehtikaali, tunnettu superruoka, on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tukevat hyvinvointia. Kun se yhdistetään pastaan, syntyy tasapainoinen ateria, joka parantaa ruoansulatusta ja lisää energiatasoja. Tämän vuoksi lehtikaalipasta on suosittu valinta terveys- ja ruokavalioista huolehtivien keskuudessa.

Helppo lehtikaalipasta resepti

Lehtikaalipastan valmistus on nopeaa ja vaivatonta, mikä tekee siitä täydellisen arkiruoan. Aloita keittämällä lehtikaali suolatussa vedessä, kunnes se pehmenee. Lisää sitten pasta ja keitä se al dente -asteeseen. Tämä yksinkertainen yhdistelmä takaa herkullisen ja ravitsevan aterian. Lehtikaalipastaa voi maustaa esimerkiksi valkosipulilla tai chilillä, mikä tuo ruokaan lisäpotkua. Resepti sopii erinomaisesti myös kasvisruokavaliota noudattaville.

Inspiroivia lehtikaalipasta reseptejä

Lehtikaalipastasta voi tehdä monipuolisen aterian käyttämällä luovia makuyhdistelmiä. Kokeile esimerkiksi lehtikaalipastaa sitruunakastikkeella, joka tuo ruokaan raikkaan ja kirpeän maun. Toinen suosittu vaihtoehto on lehtikaalipasta parmesanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä, jotka antavat aterialle täyteläisyyden. Jos haluat lisätä proteiinia, voit yhdistää lehtikaalipastan kanaa tai tofua. Tämä tekee ruuasta vielä tyydyttävämmän ja tasapainoisemman.

Lehtikaalipastan tarjoilu ja makuyhdistelmät

Lehtikaalipastan tarjoilu on helppoa ja inspiroivaa. Yksinkertainen oliiviöljy ja sitruunanmehu korostavat lehtikaalin luonnollista makua. Lisää pastaan tuoreita yrttejä, kuten basilikaa tai persiljaa, täydentämään makua. Voit myös kokeilla erilaisia juustoja, kuten fetaa tai ricottaa, jotka sulavat pastan kuumaan pintaan. Lehtikaalipasta on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arki- kuin juhlaillallisille. Jos haluat vaihtelua, voit yhdistää sen myös kanapastaan, mikä tuo ruokaan uuden ulottuvuuden.

Lehtikaalipasta on siis täydellinen valinta niille, jotka etsivät terveellistä, nopeaa ja herkullista ruokaa. Kokeile erilaisia lehtikaali reseptejä ja löydä oma suosikkisi!

Lehtikaalipasta
4
25 min
Ainekset

200 g fusilli – kuivapastaa
1 rkl oliiviöljyä
400 g broilerisuikaleita
1 salottisipuli
voita paistamiseen
1 pussi lehtikaalia
2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria



1 dl parmesaaniraastetta
persiljaa koristeeksi


Valmistus

1. Ota broileri esille ja anna sen saavuttaa huoneenlämpötila ennen valmistusta. 2. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuumenna pannu ja ruskista broilerinpalat voissa sipulien kanssa. 3. Revi lehtikaalit pieniksi paloiksi ja poista kovat varret. Lisää lehtikaalit pannulle, kun broileri on melkein kypsä. 4. Mausta broileri raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla, kun lehtikaalit ovat pehmenneet. Lisää oliiviöljy ja ruokakerma, anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. 5. Keitä fusillipasta suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi pasta ja säästä noin 1 dl keitinvettä. Kaada säästetty keitinvesi takaisin pastan joukkoon. 6. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja kuumenna sekaisin. 7. Tarjoile ruoka parmesaaniraasteen ja hienonnetun persiljan kera.

Valmistusaika: 25 minuuttia Annosmäärä: 3–4

Kokeile tätä nopeaa ja herkullista kanapasta reseptiä lehtikaalilla. Valmis vain 25 minuutissa - täydellinen arkiruoka!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?