Makaronilaatikko koskenlaskijalla
400 g makaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipuli
ripaus suolaa ja pippuria
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
150g koskenlaskijaa
1 l vettä + 2 lihaliemikuutiota
juustoraastetta
Klassikkojen klassikko – MAKARONILAATIKKO! Makaronilaatikon munamaito jakaa mielipiteitä, joten tällä kertaa tehdään parempi makaronilaatikko, jossa munamaito vaihtuu koskenlaskijaan.
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta vedet pois.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit pannulle. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla sekä timjamilla.
4. Kuumenna 1 l vettä ja lisää joukkoon 2 lihaliemikuutiota sekä paloiteltu koskenlaskija. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
5. Sekoita jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan. Kaada päälle juusto-lihaliemi.
6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.