Mozzarellatikut

annosmäärä
4
valmistusaika
20 min
Valmista mozzarellatikut helposti kotona! Kokeile tätä herkullista reseptiä ja nauti rapeista juustoherkuista!

Mozzarellatikkujen valmistuksen perusteet

Mozzarellatikkujen tekeminen alkaa oikeiden ainesosien valinnalla. Itse tehty mozzarella on usein avainasemassa, sillä se tarjoaa tuoreen ja mehevämmän lopputuloksen verrattuna kaupan valmiisiin tuotteisiin. Leivitysprosessi alkaa siitä, että mozzarellatikut kastellaan ensin munalla, minkä jälkeen ne pyöritellään korppujauhoissa. Tämä tekniikka luo rapean ja herkullisen pinnan, joka säilyttää juuston mehevyyden. Leivityksen tasaisuus on erityisen tärkeää, jotta mozzarellatikut kypsyvät tasaisesti ja saavuttavat täydellisen tekstuurin.

Erilaisia leivitysmenetelmiä mozzarellatikuille

Mozzarellatikkujen leivittämiseen on olemassa useita erilaisia tekniikoita, jotka tuovat mukaan uusia makuja ja tekstuureja. Perinteinen leivitysmenetelmä käyttää vehnäjauhoja ja korppujauhoja, mutta voit kokeilla myös panko-leivitystä, joka antaa juustotikuille erityisen rapean pinnan. Jos haluat kevyemmän vaihtoehdon, tempura-leivitys on loistava valinta. Tämä tekniikka käyttää kylmästä vedestä ja jauhoseoksesta tehtyä taikinaa, joka luo ilmavamman lopputuloksen. Näillä erilaisilla leivitysmenetelmillä voit luoda mozzarellatikuista täysin uudenlaisia herkkuja.

Mozzarellatikut
4
20 min
Ainekset

150 g mozzarella (suorakaiteen muotoinen)

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

mausteita oman maun mukaan

öljyä uppopaistamiseen

Valmistus

Tiesitkö, että mozzarellatikkuja voi tehdä helposti myös kotioloissa?

1. Leikkaa mozzarellat noin 2 cm paksuisiksi tikuiksi.

2. Ota kolme kulhoa: yksi vehnäjauhoille, toinen kananmunille ja kolmas korppujauhoille. Riko kananmunat kulhoon ja lisää vehnäjauhojen sekaan mausteita oman maun mukaan.

3. Pyörittele mozzarellatikut ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Siirrä leivitetyt mozzarellatikut pakastimeen vähintään tunniksi. Pakastaminen on tärkeä vaihe, sillä se estää juuston sulamisen liian nopeasti paistettaessa.

4. Kun mozzarellatikut ovat olleet pakastimessa tarpeeksi kauan, lämmitä paistoöljy kattilassa noin 180 asteeseen. Uppopaista tikut kuumassa rasvassa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta valmiit tikut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Tarjoile mozzarellatikut mieluisan dipin kanssa!

Usein kysyttyä:
Valmista mozzarellatikut helposti kotona! Kokeile tätä herkullista reseptiä ja nauti rapeista juustoherkuista!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?