Paahdetut Tomaatit

annosmäärä
2
valmistusaika
20 min
Kokeile tätä helppoa reseptiä paahdetut tomaatit uunissa – täydellinen alkupala viinin kanssa vain 20 minuutissa!

Uunissa paahdetut tomaatit: Terveyshyödyt ja herkulliset reseptit

Uunissa paahdetut tomaatit ovat erinomainen tapa nauttia tomaateista, sillä ne tarjoavat sekä makuelämyksen että monia terveyshyötyjä. Paahdetut tomaatit ovat erityisen rikkaita antioksidanteista, kuten lykopeenista, joka tunnetaan syöpää ehkäisevistä ja sydäntä suojaavista ominaisuuksistaan. Lisäksi ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia, kaliumia ja kuitua, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja ruoansulatusta. Uunissa paahdetut tomaatit ovat siis täydellinen lisä terveelliseen ruokavalioon.

Kuinka valmistaa uunissa paahdetut tomaatit?

Uunissa paahdetut tomaatit ovat helppo ja nopea valmistaa. Aloita valitsemalla tuoreita ja mehukkaita tomaatteja. Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kastele tomaatit oliiviöljyllä ja mausta suolalla, pippurilla sekä halutessasi tuoreilla yrtillä, kuten basilikalla tai timjamilla. Paahda tomaatteja 180-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman kullanruskeita. Uunissa paahdetut tomaatit sopivat erinomaisesti lisukkeeksi, salaattien täytteeksi tai jopa itsenäiseksi herkulliseksi välipalaksi.

Monipuoliset käyttötavat: Paahdetut tomaatit ruoanlaitossa

Paahdetut tomaatit ovat todella monikäyttöisiä ja sopivat monenlaisiin ruokiin. Ne tuovat syvyyttä ja rikastuttavat makuja pastakastikkeissa, pizzoissa ja keitoissa. Voit käyttää niitä myös bruschettana tai täytteenä voileivissä. Paahdetut tomaatit säilyvät hyvin jääkaapissa, ja ne voidaan jopa pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kokeile yhdistää paahdetut tomaatit esimerkiksi vuohenjuuston tai mozzarellan kanssa herkulliseksi alkupalaksi. Ne ovat myös täydellinen lisä kasvispaistoksiin ja gratiineihin.

Viinisuositukset: Mikä viini sopii paahdettuihin tomaatteihin?

Paahdetut tomaatit sopivat erinomaisesti yhteen monien viinien kanssa. Niiden makeus ja hienoinen happamuus täydentävät erityisen hyvin kevyitä valkoviinejä, kuten Sauvignon Blanc tai Pinot Grigio. Punaviinien ystävät voivat kokeilla yhdistää paahdetut tomaatit kevyen Pinot Noirin tai italialaisen Chiantin kanssa. Viinin valinnassa kannattaa huomioida myös muut ruoan ainesosat, jotta kokonaisuus on tasapainoinen ja maukas. Paahdetut tomaatit ja viini yhdessä luovat täydellisen makuelämyksen, joka sopii niin arki- kuin juhlaruoiksiin.

Kokeile uunissa paahdettuja tomaatteja ja nauti niiden herkullisesta mausta sekä monista terveyshyödyistä!

Paahdetut Tomaatit
2
20 min
Ainekset

1 puhvelimozzarella
1 prk kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
balsamicoa

Valmistus

Tässä on yksinkertainen ja herkullinen alkupala, joka sopii erinomaisesti viinin kanssa. Voit vaihtaa puhvelimozzarellan Burrataan, jos haluat vaihtelua. Jos haluat tehdä annoksesta täyttävämmän, tarjoile sitä leivän ja ilmakuivattujen kinkkujen kanssa.

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Aseta tomaatit uunivuokaan ja kastele niitä oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat, voit lisätä myös hienonnettua valkosipulia.

2. Paista tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia. Asettele puhvelimozzarella lautasen keskelle ja järjestele paahdetut tomaatit sen ympärille. Ripottele päälle hieman lisää oliiviöljyä, balsamicoa ja pippuria.

3. Koristele annos tuoreella basilikalla tai pestolla, jos haluat. Tarjoile leivän kanssa ja nauti!

Valmistusaika: 20 minuuttia Annosmäärä: Alkupalaksi 2 hengelle.


Kokeile tätä helppoa reseptiä paahdetut tomaatit uunissa – täydellinen alkupala viinin kanssa vain 20 minuutissa!

Jäikö nälkä?

Haluatko lisää Italian reseptejä sähköpostiisi?