Pollo Limonello
300 g spagettia
2 tl oliiviöljyä
400 g broilerin fileesuikaleita
ripaus chiliä ja kurkumaa
3 tl valkosipulijauhetta
2,5 dl kuohukermaa
2 tl hunajaa
1 cm pala inkivääriä
3 tl sitruunamehua
tuoretta salviaa tai basilikaa
Tässä reseptissä valmistat raikkaan ja maukkaan pastaruuan, joka saa erityisen makunsa sitruunasta ja inkivääristä. Pollo Limonello saa viimeisen silauksensa tuoreista yrtistä. Tästä riittää herkkua koko perheelle!
1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti, kunnes se on al dente. Siivilöi pasta ja aseta sivuun.
2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerin suikaleet kuumalla pannulla. Jos käytät kypsää lihaa, revi broileri kylmälle pannulle ja kuumenna hiljalleen öljyn kanssa. Mausta broileri chilillä, kurkumalla ja valkosipulijauheella. Sekoita hetki, jotta mausteet jakautuvat tasaisesti.
3. Kun broileri on ruskistunut ja pannu on kuuma, lisää joukkoon kuohukerma, hunaja, raastettu inkivääri ja sitruunamehu. Sekoita kastike, kunnes se kiehuu ja on tasaista. Kaada valmis pasta kastikkeen joukkoon ja anna nesteen imeytyä kokonaan spagettiin. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena.
Mausta ruoka lopuksi runsaasti tuoreilla yrteillä. Tarjoile herkullisena pääruokana ja nauti viinin kanssa!