Spelttipizza Parmankinkulla
Pohja:
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
½ tl suolaa
ripaus sokeria
20 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
7-8 dl Spelttisihti tai vehnäjauhoja
Täyte:
1 purkki tuorejuustoa
2 mozzarellaa
1 nippu vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
100 g ilmakuivattua kinkkua
50 g parmesaanijuustoa
30 g pinjansiemeniä
sormisuolaa, mustapippuria
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon spelttijauhoja vähitellen. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa taikinaan oliiviöljy. Peitä taikina puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna sen kohota.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin osa pyöreäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjille huoneenlämpöinen tuorejuusto ja ohueksi viipaloitu mozzarella.
3. Leikkaa parsat pituussuunnassa kahteen osaan. Aseta parsapalat juustojen päälle ja kastella ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Paahda pinjansiement kuivassa pannulla, kunnes ne ovat kultaisia.
Juuri ennen tarjoilua aseta kinkkuviipaleet pizzojen päälle. Ripottele päälle raastettua parmesaanijuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Kaksi pizzaa. Resepti & kuva: Louise Mérus